FC Emmen niet langs Helmond Sport

Van een vormcrisis te spreken is wellicht nog een tikkeltje overdreven maar feit is wel dat bij FC Emmen het soms flitsende spel van januari en de eerste helft van februari er momenteel niet meer in zit. De punten komen moeizamer ook al omdat geen enkele ploeg meer naar De Oude Meerdijk komt om de punten in te leveren. Dat deed ook het de laatste weken goed op dreef zijnde Helmond Sport niet waarmee de 0-0 eindstand grotendeels is verklaard.

Dat FC Emmen in Emmen niet van Helmond Sport wint is aan de hand van de statistieken een volstrekt logische zaak. Immers voor dit duel op De Oude en bitter koude Meerdijk was het FC Emmen al meer dan tien jaar niet gelukt in eigen huis van de Brabanders te winnen. De laatste overwinning van FC Emmen dateert van 12 oktober 2007 toen het 2-1 werd dankzij treffers van vlugge Deen Morten Friis en de onvolprezen Edgar Bernhardt. Waarom de Emmenaren het thuis altijd moeilijk hebben met Helmond Sport is een raadsel, ook vanavond kwamen er mogelijkheden voldoende om de drie punten te pakken maar de Emmer spitsen weigerden consequent de trekker over te halen. Bezoekende trainer Roy Hendriksen was daar best gelukkig mee. ,,De eerste helft was volledig voor FC Emmen. We hadden totaal geen controle en hadden geluk dat we een goede keeper hebben. De tweede helft was van ons een stuk beter maar we zijn hier goed weggekomen. Ik kan wel leven met de 0-0.’’

Leven met het gelijke spel kon FC Emmen-trainer Dick Lukkien niet echt. ,,We moeten er mee leven. De vorm van onze aanvallers is momenteel niet goed genoeg. Er werd vaak fantasieloos en in een te traag  tempo gespeeld. Na de rust hebben we getracht wat meer beweging in de ploeg te krijgen en desnoods met opportunistisch voetbal te werk gaan, maar echt beter werd het niet. Toch kregen we in de 67e minuut een geweldige kans waaruit Alexander Bannink had moeten scoren. Het had de wedstrijd kunnen beslissen maar hij kreeg de bal er niet in.’’

Fc Emmen - Helmond Sport Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Hilal Ben Moussa in actie.

Anco Jansen wordt aangevallen door Jeroen Verkennis.

In de eerste helft waren er mogelijkheden om Helmond Sport pijn te doen. Kopballen van Anco Jansen en Cas Peters in de beginfase hadden een beter lot verdiend. In de slotfase van de eerste helft zette FC Emmen behoorlijk wat druk op de Helmondse verdediging. Een kopbal van Keziah Veendorp zes minuten voor de thee uit een hoekschop werd door doelman Stijn van Gassel gepakt. Op slag van rust deed Anco Jansen van zich spreken met een solo die bijna de openingstreffer opleverde. Jansen juichte al maar zijn inzet werd op het nippertje tot hoekschop verwerkt.

Tim Siekman had de handen vol aan Giovanni Hiwat.

Alexander Bannink speelt Anco Jansen aan (Foto’s: Boudewijn Benting

FC Emmen wil na de doelwisseling nog weleens de wedstrijd naar zich toetrekken maar dat lukte deze keer niet. Het had na een klein kwartier spelen eerst mazzel dat geknoei in de verdediging geen tegentreffer veroorzaakte. Kort daarop werd Mario Bilate gewisseld voor Youri Loen maar effect sorteerde het niet. Wel kreeg FC Emmen dankzij een misverstand in de verdediging van de gasten na een dik uur spelen een levensgrote kans via Alexander Bannink maar hij slaagde er niet in de bal over de doellijn te drukken. In de slotfase plus drie minuten extra tijd kreeg Helmond Sport via Jeroen Verkennis opeens een goede mogelijkheid om de verhoudingen op zijn kop te zetten maar ook hij was niet succesvol.

FC Emmen – Helmond Sport 0-0. Scheidsrechter: Dieperink. Gele kaart: Zwanen (Helmond Sport). Toeschouwers: 2850.
FC Emmen: Telgenkamp; Gronsveld (81. Klok), Veendorp, Veldmate, Siekman, Ben Moussa, Jansen, Bijl, Peters, Bilate (60. Loen), Bannink.
Helmond Sport: Van Gassel; Janzen, Van Koesveld, Damen, Warmolts, Bourdouxhe, Braber (66. Zeldenrust), Verkennis, Zwanen (76. Edwards), Thomassen, Hiwat.

Balbezit: 50-50%
Doelpogingen: 14-7