Nederlagen voor jeugdteams

Emmen B1-VA FC Twente 0-2
Scheidsrechter Carim Mesbah was na afloop de gebeten hond maar de Emmenaren hadden het verlies aan zich zelf te danken. Er werd namelijk wel erg slordig met honderd procent kansen omgesprongen. Zo stonden binnen twee minuten Sadik Spijodic en Patrick Eberhard vrij voor de goal maar misten beiden grandioos. De scherpte ontbrak bij de Emmenaren tegen een FC Twente elftal dat af en toe aardig combineerde maar aanvankelijk geen kansen van het zelfde niveau als Emmen B1 kreeg. Direct na de thee was de ingevallen Stefan Kikkert dicht bij de openingsgoal met een uithaal op de paal. In de volgende minuut was het aan de andere kant wel raak toen Ibrahim Soumaoro, de beste speler bij de gasten, kalmpjes doelman Joost Schrik versloeg. Emmen kreeg daarna nog prima mogelijkheden die door Boris Rasevic en Harold Wolters niet werden benut. Verdediger Peter Fokke kopte drie minuten voor het einde nog op de lat. In de hectische slotfase met veel irritatie over en weer scoorde Frederik Heinz uit een counter de 0-2 en was de wedstrijd gespeeld.
Emmen B1; Schrik; Graver, Peter Fokke, IJzerman, Bangura (65. Wolters), Nijkamp (50. Boekholt), Arends (65. De Souza), Berens (76. Kroezen), Eberhard, Rasevic, Spijodic (41. Kikkert).

PSV C1-Heerenveen/FC Emmen C2 12-0
Voor rust zag het er absoluut niet naar uit dat de Emmenaren met een fiks pak slaag zouden worden gefronteerd. PSV was zoals verwacht de betere ploeg en scoorde in de eerste helft ook twee maal. De Emmenaren probeerden voetballend op de been te blijven en kregen echter ook een paar mogelijkheden via Roderick Zeilstra maar hij kon ze niet afwerken. Na de pauze ging PSV anders spelen en daarop had FC Emmen totaal geen antwoord. Het krachtsverschil was opeens erg groot en de Eindhovenaren drukten dat uit in maar liefst tien treffers.
Heerenveen/FC Emmen C2: Beugelink; Van Sliedrecht (35. Harms), Levon van Dijk, Sanafikha, Uineken, Kroeze (50. Roelof van Dijk), Blekkink (45. Frank Fokke), Bijlsma, Zeilstra (36. Jan Scholten), Hensens, Jochem Scholten (55. Lamberts).

Drachtster Boys D1-Heerenveen/FC Emmen D2 0-3 (oefen).