Terug naar overzicht Terug

FC Emmen niet tegen Almere City opgewassen


Trainer René Hake had vooraf al gewaarschuwd dat Almere City een ploeg was met veel snelheid. Dat bleek op het kunstgras in Almere maar al te waar. De handelingssnelheid en loopsnelheid van de thuisploeg leken van een net iets hoger niveau dan wat FC Emmen had te bieden. Dat het na 88 minuten spelen desondanks nog maar 1-0 stond was een klein wonder want de kansen om tot een hogere score te komen lagen er wel. Een aantal Emmenaren had te veel tijd nodig bij de balaanname waardoor in het eerste kwartier een stormloop met vijf hoekschoppen op de goal van Harm Zeinstra ontstond. Al na 45 seconden was er een mogelijkheid voor spits Rihairo Meulens maar het liep goed af. Goed af liep ook balverlies in de eigen zestien van Matthieu Bemba waardoor Luc Nijholt een unieke kans op de 1-0 kreeg maar de huurling van FC Utrecht schoot voorlangs. Vier minuten later verspeelde Sander Fischer de bal op een lastige plek maar weer profiteerde Almere City niet. FC Emmen kon tot op dat moment er weinig tegenover stellen. Behalve een slap schot van Kay Velda waren er geen aanvallende daden van belang.


 

Sander Fischer heeft Rihairo Meulens in de houdgreep.

Jeffrey de Visscher krijgt rood en kan het niet bevatten. 


Duidelijk was dat het overwicht van de thuisploeg wel tot een doelpunt moest leiden. Dat kwam er na een half uur spelen en het was een fraaie treffer. Mikhail Rosheuvel pegelde de bal vanuit de hoek van het strafschopgebied snoeihard in de bovenhoek: 1-0. Daarna deed FC Emmen wel degelijk iets terug. Het overwicht van Almere City nam wat af en er waren doelpoguingen van Bart de Groot en Jeffrey de Visscher te aanschouwen. Een vrije trap van De Visscher moest door doelman Erwin Friebel zelfs tot hoekschop worden verwerkt. Na de thee bleek Matthieu Bemba te zijn vervangen door Marijn Sterk en FC Emmen begon best goed. Maar het moest al na vijf minuten een forse tik incasseren toen Jeffrey de Visscher een rode kaart kreeg van scheidsrechter Martin van den Kerkhof die tot dan toe nog geen enkele rode prent in het huidige seizoen had getrokken. De Visscher botste met Mitchell Kappenberg en het leek meer geel dan rood maar het werd dus rood. De Visscher was nog maar net hersteld van een eerdere rode kaart en zal nu ook het duel komende vrijdag tegen SC Veendam moeten missen. Dat geldt ook voor Shkodran Metaj die al weer zijn zevende gele kaart pakte.
Met een man minder bracht FC Emmen het er zeker niet slecht af. Er werd hard gewerkt en Almere City kreeg niet meer het overwicht zoals in het eerste half uur van de wedstrijd. Kort na de rentree van Eldridge Rojer, die zijn eerste speelminuten sinds 15 april 2011 kreeg, had FC Emmen zelfs nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Rojer werd door Marijn Sterk gelanceerd en kon bijna vrij richting doel opstomen. Op het laatste moment werd hem echter door Rihairo Meulens de voet dwars gezet. Kort daarop had het aan de andere kant ook raak kunnen zijn toen Thijs Sluijter opeens vrij voor Zeinstra opdook. Een niet te missen kans maar het gebeurde toch: de topscorer van Almere City mikte ver naast. Vier minuten voor het einde was Rojer opnieuw betrokken bij een kansrijke situatie. Hij speelde Randy Wolters aan die de mogelijkheid echter niet kon benutten.

 

De terugkeer van Eldridge Rojer die hier invalt voor Kay Velda (6).

 

Harm Zeinstra had over werk niet te klagen (Foto’s FC Emmen Media)

Twee minuten voor het einde kreeg FC Emmen dan de tweede en beslissende treffer om de oren. Uit een hoekschop kopte invaller Serdar Oztürk bij de eerste paal in. Randy Wolters raakte daarna nog de lat maar de stand bleef ongewijzigd. De zege voor de polderbewoners was dik verdiend constateerde ook coach René Hake: ,,Almere was in de eerste helft heer en meester. In de tweede helft kwamen we goed uit de kleedkamer maar dat duurde door die rode kaart maar kort. We hadden nog hoop op een geslaagde counter en die kwam er ook via Eldridge Rojer maar het mocht niet zo zijn.”  

 

Matthieu Bemba heeft er grijze haren van gekregen.

 

Eldridge Rojer in duel met Dennis Hollart. (Foto’s Gerrit Rijkens).

Almere City FC-FC Emmen 2-0. 29. Rosheuvel 1-0, 88. Ozturk 2-0. Scheidsrechter: Van den Kerkhof. Rode kaart: 51. De Visscher (FC Emmen). Gele kaart: De Lange, Kappenberg, Nijholt (Almere City), De Groot, Metaj, Koenders (FC Emmen). Toeschouwers: 1400.
Almere City FC: Friebel; Misidjan, Hollart, Felixdaal, Kappenberg (89. Bolck), De Lange, Nijholt, Sluijter, Meulens (73. Ozturk), Burgzorg (62. Plet), Rosheuvel.
FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Görtz, Fischer, Koenders, Velda (74. Rojer), De Groot, Bemba (46. Sterk), Metaj (61. Huntink), De Visscher, Wolters.