Terug naar overzicht Terug

Nederlaag tegen Fortuna


Helaas hebben we in eigen huis niet kunnen winnen van Fortuna Sittard. De bezoekers wonnen met 0-1 op De Oude Meerdijk.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië floot scheidsrechter Pol van Boekel voor het begin van de wedstrijd. Na dik tien minuten was de eerste kans van de wedstrijd voor basisdebutant Jeremy Antonisse. Via Ahmed El Messaoudi kwam de bal op rechts bij Mark Diemers (twee oud-Fortunezen) en die gaf laag voor op Antonisse. Helaas tikte hij de bal van dichtbij net over het doel van Fortuna-doelman Ivor Pandur.

Daarna was het een kwartier wachten op de volgende kans voor de ploeg van trainer Dick Lukkien, die voor de 250e keer als hoofdtrainer van FC Emmen op de bank zat tijdens een officieel duel. Eerst schoot Antonisse over, daarna deed Diemers (die woensdagavond tegen PSV nog trefzeker was van afstand) hetzelfde. Aan de andere kant was ook Burak Yilmaz gevaarlijk dichtbij een treffer; in de omschakeling ontving hij de bal van Úmaro Embaló, maar van dichtbij prikte de Turkse spits naast.

Het was een fase waarin er aan beide kanten veel fout ging en daardoor ontstonden er kansen voor beide ploegen. Richairo Živković kon net niet bij een steekpassje van El Messaoudi, die op zijn beurt zelf van dichtbij in de handen van Pandur kopte na een voorzet van Mohamed Bouchouari. Namens Fortuna was Embaló met een kopbal van dichtbij gevaarlijk, maar hij kopte over het doel van Mickey van der Hart en zo bleef het tot de rust 0-0.

Tegentreffer na slordig balverlies
Na rust ging de Drentse ploeg, met Ole Romeny in de gelederen in plaats van Antonisse, weer op zoek naar de openingstreffer. El Messaoudi was dichtbij uit een voorzet van Bouchouari en even later schoot Romeny voorlangs. Vervolgens was er ook een heldenrol voor Van der Hart; hij redde eerst op een schot van Yilmaz, vervolgens op de rebound van Kristijan Bistrović en enkele seconen later plukte hij ook nog een gevaarlijke voorzet uit de lucht. Als dank werd hij daarna luidkeels toegezongen door het publiek, die weer voor een mooie sfeer zorgden in het stadion.

Een kwartier voor tijd viel de openingstreffer, maar niet aan de kant waarvan het aanwezige publiek hem had verwacht. Na slordig balverlies op de middellijn moest FC Emmen vol in de achteruit en uiteindelijk was het Oguzhan Özyakup die vanaf de linkerkant de 0-1 binnenschoot.

Het bleek de laatste grote kans van de wedstrijd, tot de blessuretijd. Daarin was de ingevallen Ben Scholte tweemaal dichtbij de gelijkmaker, maar hij prikte een diepe bal van El Messaoudi net naast en schoot kort daarna laag in de handen van Pandur. Verder lukte het de Emmenaren niet om kansen te creëren. De voornaamste oorzaak daarvan waren eigen slordigheden, daardoor brachten we onszelf in de problemen en konden de bezoekers het achterin dicht houden.

Ondanks de nederlaag blijven we op plaats zestien staan in de Eredivisie. Volgende week gaan we op bezoek bij hekkensluiter FC Groningen. We gaan voor een vol uitvak met 1100 Emmenaren om de ploeg te steunen in deze enorm belangrijke wedstrijd. Klik hier voor alle ticketinfo!

FC Emmen – Fortuna Sittard: 0-1
76. Özyakup 0-1

Statistieken:
Schoten: 10-14
Schoten op doel: 2-4
Balbezit: 57-43
Corners: 3-6
Toeschouwers: 8061

FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Te Wierik, Araujo, Dirksen (70. Vos); Bernadou (81. Scholte), Veendorp (81. Vlak); Diemers, El Messaoudi, Antonisse (46. Romeny); Živković (70. Assehnoun).

Fortuna Sittard: Pandur; Erdogan, Guth, Siovas, Vita; Bistrović, Ferati (69. Duarte); Córdoba, Özyakup (90. Buitink), Embaló (69. Noslin); Yilmaz.