MVV maakt einde aan fraaie reeks FC Emmen

MVV-FC Emmen was buitengewoon belangrijk voor de derde periode maar om nu te zeggen  dat dit er van de Emmenaren afstraalde, was lichtelijk overdreven. De ploeg speelde rommelig op een zeer slecht veld overigens. Nauwelijks goed opgezette aanvallen en tot overmaat van ramp stak ook weer de oude ziekte van een snelle tegengoal de kop op. Al in de zesde minuut strafte Esajas een verdedigingsfout af. Omdat MVV niet doordrukte bleef de stand beperkt tot 1-0 na 45 minuten. Wel keurde scheidsrechter Kamphuis in de 39e minuut een buitenspelgoal van de thuisploeg af en op slag van rust raakte Kay Velda de binnenkant paal.
Het was duidelijk dat trainer René Hake moest ingrijpen en dat deed hij door supersub Ruud ter Heide in te brengen. Hans Denissen moest voor hem wijken. Het hielp allemaal niets en aan de fraaie reeks ongeslagen wedstrijden leek een einde komen. In de 77e minuut werd ook nog nieuweling Qays Shayesteh ingebracht waarvoor uitgerekend zijn beste vriend Tjaronn Chery naar de kant gehaald. Het werd wel een spannende affaire zonder al te veel kanen. Eldrigde Rojer was kort voor het einde nog wel dichtbij de gelijkmaker maar raakte de paal.

MVV-FC Emmen 1-0. Scheidsrechter: Kamphuis. 7. Esajas 1-0. Gele kaart: Guus de Vries, Fischer, Rojer(FC Emmen). Toeschouwers: 4210.
MVV; Bulters: Castellana, Verdellen (77. Kulga), Evers,Voorjans, Daemen, Van Hyfte, La Rosa, La Rosa, Borger (73. Olsen), Esajas.
FC Emmen: Zeinstra; Piesche, Görtz, Fischer, Guus de Vries, Velda,Charon (77. Shayesteh), De Groot, De Visscher, Rojer, Denissen