Moeizaam gelijkspel FC Emmen A1

FC Emmen A1-Argon A1 2-2
Steven de Blok was de man-van-de-wedstrijd wat FC Emmen A1 betrof. Hij kwam pas in 67e minuut in het veld maar de voormalige FC Groningen speler, die na een lange blessureperiode zijn eerste officiële speelminuten maakte, zorgde in de slotfase met agressief spel voor onrust in de tot dan toe goed staande verdediging van Argon. Daarvoor maakten de Emmenaren een matte indruk. In de eerste helft viel van beide zijden slechts een echte doelkans waar te nemen en dat was uitgerekend in de 45e minuut toen via een van richting veranderde vrije trap van Headley de gasten op een 0-1 voorsprong bracht. In de tweede helft was er even van een opleving bij de Emmenaren sprake en in deze fase was Lorenzo Kranenburg dicht bij de gelijkmaker maar meer ook niet. De gasten uit Mijdrecht bleven er gevaarlijk uit komen en in de 65e minuut kon doelman Pascual Koops nog redding brengen. Vijf minuten later was hij echter kansloos toen invaller Schalkwijk een uitval afrondde: 0-2. Het leek een gelopen koers maar de voor Kranenburg ingevallen Steven de Blok dacht er anders over. Acht minuten voor tijd frommelde hij de 1-2 binnen en in de 89e minuut schoot hij een vrije trap van buiten het strafschopgebied ineens binnen: 2-2.
FC Emmen A1: Koops; Kuilder, Schijff, Beeksma (74. Kazantzis), Van den Berg, Van Aanholt (46. Van der Kooij), Ten Voorde, Bal, Fidom, Kiekebelt, Kranenburg (67. De Blok).

Doelman Pascual Koops lijkt meer oog voor de tegenstander dan voor de bal te hebben.

Steven de Blok (links) frommelt de 1-2 binnen.

Steven de Blok scoort hier de gelijkmaker

Lars van den Berg (rechts naast de doelman) kan er niet bij.

Haarlem B1-FC Emmen B1 1-0
Het spel liet aan beide zijden nogal te wensen over zodat een 0-0 eindstand het meest logisch leek. De Emmenaren hadden echter in de eerste helft door slordig verdedigen een 1-0 achterstand opgelopen die niet meer weggepoetst kon worden. Haarlem maakte de enige treffer na een vrije trap richting tweede paal waar drie Haarlemmers zo vrij als een vogeltje stonden. Op het oude kunstgrasveld van Haarlem speelde FC Emmen B1 een betere tweede helft maar echte doelkansen bleven uit. FC Emmen moest het zonder de geblesseede topscorer Luciano Slagveer doen.
FC Emmen B1: Berends; Tom Westebring, Poelstra, Fokkens (50. Elpermann), Koenders, Menno Heerkes, Simon IJzerman, Van Bree (50. Bas), Slip, Jens Jurn Streutker, Stollenga.

FC Emmen C1-SC Heerenveen C1 0-4
Een helft lang kon FC Emmen C1 goed partij bieden en kreeg zelfs de eerste mogelijkheid van het duel toen Harold Strating de lat trof. De partijen leken met een dubbelblanke stand te gaan rusten maar een minuut voor tijd nam SC Heerenveen toch nog de leiding. Na de pauze konden de Emmenaren het niet meer bijnen en werden mede door toedoen van de uitblinkende Miachel Chacon, dit seizoen van FC Emmen naar Heerenveen verkast, naar een 0-4 nederlaag gespeeld. FC Emmen moest een aantal spelers wegens blessure missen en raakte in de tweede helft ook nog doelman Richard Eberhard kwijt. Nick Westebring was noodgedwongen zijn vervanger.
FC Emmen C1: Eberhard (36. Nick Westebring); Hosseini, Jonkers, Strating, Karel IJzerman, Ots, Huser (65. Meijer), Rasevic (40. Rijkens), Schraa, Bouws, Hidde Streutker (50. Ypenburg).