Minimale zege FC Emmen op Zwartemeer

Het benefietduel tussen Zwartemeer en FC Emmen mag zeer geslaagd worden genoemd. Op sportpark De Planeet waren zo’n zevenhonderd betalende bezoekers aanwezig wat de opbrengst voor de door brand getroffen vereniging uit Klazienaveen op ruim drieduizend euro bracht. Sportief gezien was het ook een succes voor de thuisclub want de 1-0 nederlaag tegen de subtopper uit de Jupiler League was natuurlijk eervol.

Doelman Jeroen Lambers is verslagen na de inzet van Soufiane Laghmouchi (uiterst links).

Leandro Resida moet een tackle van Harrie Gerdes ontwijken (Foto’s: Bennie Wolbers).

De magere 0-1 uitslag deed denken aan de vorige maal dat beide clubs elkaar in een oefenduel troffen. Op 17 juli 2010 werd het ook in Klazienaveen 0-1 door een doelpunt van Richard Stolte. Van de FC Emmen selectie van toen zit Bart de Groot nog in de huidige selectie. Hij was vier jaar geleden geblesseerd en was dat deze keer ook. Hij viel nu in de warming-up uit met een pijnlijke lies. Een andere gelijkenis was dat FC Emmen toen net een zware wedstrijd tegen FC Twente achter de rug en deze keer was PEC Zwolle twee dagen eerder de tegenstander geweest. Of dat de oorzaak van de geringe productie was is de vraag. De kansen waren er zeker in de eerste helft genoeg maar de scherpte om de massaal verdedigende Zwartemeerders op te rollen was niet aanwezig. Het bleef bij een treffer van Soufiane Laghmouchi in de achtste minuut.

Er was geen door komen aan.

Soufiane Laghmouchi probeert het eens op een andere manier.

Niklas Tarvajärvi mocht in de tweede helft mee doen.

Doelman Eser Elmali is Ronil Briek te vlug af (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Bij FC Emmen werden Alexander Bannink, Roland Bergkamp, Boy Deul, Frank Olijve en Marcel Seip niet ingezet. Wel was er voor het eerst een optreden van derde doelman Eser Elmali die na rust Marko Meerits afloste. Elmali moest een keer optreden bij een knal van Zwartemeer middenvelder Marc Dekker en deed dat prima. In de eerste helft stond wel degelijk een opstelling in het veld die een basisformatie zou kunnen zijn. Na rust was dat niet meer het geval. Ook toen was het benutten van de kansen zeer matig verzorgd. De enige opwinding was feitelijk de harde charge van Luis Pedro in de 68e minuut op Ronil Briek die hem een rode kaart kostte.

Trainer Joop Gall had er wel iets meer van willen maken maar wees op verzachtende omstandigheden. ,,We hebben eergisteren een pittige wedstrijd in Zwolle gespeeld. We hadden wel gehoopt dat Zwartemeer er een beetje uit zou komen in plaats van zo massaal te verdedigen dan hadden we meer ruimte gehad maar het is niet gelukt. Een paar spelers wilden er ook een kermis van maken en het werd allemaal te plichtmatig.”

FC Emmen, eerste helft: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Jallo, Mannes, Rozema, Vossebelt, Resida, Peters, Laghmouchi.
Tweede helft: Elmali; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Cavlak, Boekholt, Gall, Resida, Almeida, Tarvajärvi, Barrie.