Peru doet goede zaken in strijd om WK-ticket

Onze Peruaan Miguel Araujo is door bondscoach Ricardo Gareca opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bolivia en Venezuela. Deze wedstrijden worden 12 en 16 november gespeeld.

De mandekker keert op 17 november weer terug in Nederland. Hierdoor mist de Peruaan geen wedstrijden en kan Miguel op 19 november gewoon meedoen tegen Jong PSV.

Het volledige programma (Nederlandse tijd):
Vrijdag 12 november, 03.00 uur: Peru – Bolivia: 3-0
Peru heeft zijn eerste duel van deze periode winnend afgesloten. Bij rust stond de 3-0 eindstand al op het scorebord, de derde treffer kwam van oud-Emmenaar Sergio Peña. Miguel Araujo zat helaas niet bij de wedstrijdselectie.

Dinsdag 16 november, 22.00 uur: Venezuela – Peru: 1-2
Peru heeft ook het duel tegen Venezuela gewonnen. Bij rust stond het 0-1 voor de Peruanen, in de tweede helft wisten beide ploegen eenmaal te scoren. Daardoor stond er na negentig minuten 1-2 op het scorebord. Miguel Araujo zat bij de wedstrijdselectie, maar bleef op de bank.

Peru is dankzij deze overwinningen nog volop in de race om een WK-ticket. De Peruanen staan momenteel op een vijfde plek met 17 punten. Nummer vier Colombia heeft hetzelfde aantal punten, maar heeft een beter doelsaldo. De eerste vier van de poule kwalificeren zich rechtstreeks, de nummer vijf speelt eerst een intercontinentale play-off.