Terug naar overzicht Terug

Masterclass Koude Acquisitie & CommerciELE Training groot succes.


Onder het motto “Zonder goede training geen topprestatie, zonder een goede voorbereiding én de juiste tactiek geen resultaat………” bood FC Emmen woensdag 8 oktober aan de eigen sponsors geheel gratis een Masterclass Koude Acquisitie & Commerciële Training aan”. Dat dit aanbod niet aan dovemans-oren gericht was bleek al snel, want binnen twee dagen was de maximale inschrijving al bereikt. Sterker nog ; daar waar er maximaal 40 personen deel konden nemen werden het er bijna 50.


De deelnemers kregen op deze geheel verzorgde dag de nodige tips en trucs te horen, de Do’s en met name de Do nots, hoe voor te bereiden, hoe het gesprek te voeren, hoe af te ronden en hoe op te volgen. Aan de enthousiaste reacties van de aanwezigen te horen was het een uiterst succesvolle en dus erg nuttige dag. Daarnaast konden de deelnemers ook nog een naar hartenlust met elkaar netwerken, meerdere vliegen in één klap derhalve. Tussen de middag werd er van een lekker lunch genoten en aan het einde van de dag kregen de deelnemers allemaal een GoodieBag met daarin allerlei nuttige zaken, zoals het boek Koud, Kouder, Koudst (hét handboek als het gaat om koude acquisitie), maar ook een nieuw Rondje van de Zaak van FC Emmen (twee invitatie- businesskaarten voor FC Emmen – MVV Maastricht). Dit laatste om het geleerde meteen in de praktijk toe te kunnen passen en een potentiële klant uit te nodigen voor een gezamenlijk bezoekje aan een wedstrijd. Met als doel natuurlijk zaken met elkaar te doen!Henk Eising, commercieel manager FC Emmen: “Wij willen binnen het huidige FC Emmen met de sponsors graag driehoekjes maken, sponsors aan elkaar verbinden. FC Emmen als het cement tussen de stenen, sponsors met elkaar in contact brengen, handel met elkaar laten bedrijven. Daar is dit een erg mooi voorbeeld van en eigenlijk is dit zelfs een vijfhoekje in plaats van een driehoekje. Want tijdens deze Masterclass brachten wij als club Payned, Hampshire Hotel Emmen, Fabian Koorn Trainingen en de aanwezige deelnemers(sponsors) met elkaar in contact.
Daarnaast willen wij als club graag een toegevoegde waarde voor onze sponsors zijn. Niet alleen tijdens de 19 thuiswedstrijden, maar zo vaak mogelijk. Vandaar dat wij ook met grote regelmaat sponsorbijeenkomsten organiseren, dé mogelijkheid voor sponsors om met elkaar in contact te komen. En zo hebben we ook het initiatief genomen voor deze trainingsdag. Veel bedrijven worstelen met de commerciële kant van het zaken doen en dan met name het doen van koude acquisitie. Door onze sponsors deze dag aan te bieden kunnen wij onze toegevoegde waarde tonen want als ze het geleerde goed in de praktijk brengen dan kunnen ze wellicht nóg hogere omzetten realiseren. Wij leveren dan een positieve bijdrage aan het bedrijfsresultaat en ook hier hebben wij op onze beurt weer alle belang bij, want dit is alleen maar goed voor de sponsorbijdrage aan FC Emmen!FC Emmen dankt Payned, Fabian Koorn Trainingen en Hampshire Hotel Emmen voor hun bijdrage!
Gezien het succes van deze dag wordt overwogen om deze Masterclass vaker te organiseren dan wel een vervolg te geven. (Foto’s: Bennie Wolbers).