Terug naar overzicht Terug

FC Emmen A1 oppermachtig tegen AZSV


FC Emmen A1-AZSV A1 12-0
Hoewel AZSV A1 uit het Gelderse Aalten in de middenmoot verblijft was het totaal geen partij voor FC Emmen A1. De formatie van trainer Theo ten Caat walste in hoog tempo met vaak prima combinaties over de tegenstander heen. De uitslag had nog aanmerkelijk hoger kunnen uitvallen maar ondanks de twaalf tegentreffers was AZSV doelman Jelle Jansen de uitblinker in zijn elftal. De eerste helft werd met 6-0 afgesloten met daaronder een paar fraaie goals zoals de 5-0 van Derian Reinders met Matthijs Hensens als voorbereider. Na de thee ging FC Emmen in het zelfde tempo door waarbij enkele opvallende positiewisselingen. Zo werd Justin Mulder, de maker van de eerste twee goals, nu rechtervleugelverdediger en Lars Baas linkerspits. De gasten werden af en toe duizelig gespeeld zoals bij de 8-0 van Dave Padding na een fraai opgezette combinatie. Uiteraard kan worden aangevoerd dat de tegenstander zwak was, maar met die constatering alleen wordt FC Emmen A1 te kort gedaan. Het speelde gewoon een puike wedstrijd.
Scoreverloop: 11. Mulder 1-0, 19. Mulder 2-0, 32. Reinders 3-0, 38. Hensens (strafschop) 4-0, 40. Reinders 5-0, 42. Hensens 6-0, 48. Reinders 7-0, 59. Padding 8-0, 73. Hensens (strafschop) 9-0, 75. Baas 10-0, 81. Wolters 11-0, 84. Wolters 12-0.
FC Emmen A1: Schrik; Graver (46. Baas), Nijkamp, Komduur, Smidt, Grevink, Mulder, Reinders, Padding, Hensens, Ndayisaba (46. Wolters). 


Matthijs Hensens (links) en Derian Reinders scoorden elk drie maal.

Quick ’20 B1-FC Emmen B1 0-7
De Emmenaren begonnen voortvarend want al in de zevende minuut kwam er een voorzet van Raphael Ngendakumana waarop Joey Klaver boven iedereen uit kwam en binnen kopte: 0-1. Vier minuten later was het wederom Raphael Ngendakumana die de bal voor trok en toen was Kjelt Engbers de afmaker: 0-2. In de 20e minuut kwam FC Emmen B1 op 0-3 door wederom een assist van Raphael Ngendakumana en Kjelt Engbers schoot raak: 0-3. De laatste tien minuten voor de pauze verslapte FC Emmen een beetje maar er werd geen averij opgelopen. In de rust gaven Emil Bijlsma en Rogier Luiken aan niet verder te kunnen en werden vervangen. Na de doelwisseling ging FC Emmen B1 op dezelfde voet voort. Quick 20 kwam er niet aan te pas en in de 50e minuut schoot Kjelt Engbers zijn ploeg naar een 0-4 door een voorzet van Ngendakumana op waarde te schatten. Vijf minuten later was Twan Berends succesvol uit wederom een voorzet van Ngendakumana. Remco Bos was de maker van de 0-6 na aangeven van Ngendakumana. De koek was hiermee nog niet op want de niet af te stoppen Raphael Ngendakumana stelde Kjelt Engbers in staat de eindstand op 0-7 te brengen.
FC Emmen B1: Jalving; Sliedrecht, Wielink (58. Hemme), Van Dijk, Berends, Bos, Bijlsma (41. Van den Berg), Luiken (41. Hindriks), Ngendakumana, Klaver, Engbers.

Raphael Ngendakumana (links) was bij alle treffers betrokken. Kjelt Engbers scoorde vier maal.

FC Emmen C1-ATC ’65 C1 4-1
Na twee achtereenvolgende uitwedstrijden nu thuis tegen ATC’65 uit Hengelo. Gezien het verschil in trainingsarbeid zou FC Emmen C1 in staat moeten zijn vanaf het begin in een hoog tempo te spelen om de tegenstander stuk te spelen. Dit lukte nog niet altijd. Wel ontstond de eerste goal door goed druk zetten op een spelhervatting. Bas Aalderink scoorde een prima goal na een onderschepping. FC Emmen C1 creëerde nog een aantal prima kansen, maar het was ATC’65 dat in de 23e minuut de gelijkmaker liet aantekenen. Daarna had de thuisploeg een goede periode waarin Thijs Dallinga uiteindelijk op de lat schoot. Het was weer Bas Aalderink die attent met het hoofd op slag van rust de afgeketste bal binnen kopte: 2-1. De tweede helft gaf een vergelijkbaar spelbeeld waarin ook ATC’65 nog een aantal kansen kreeg. Een prima keepende Sjoerd Borg stond echter geen goal toe. De Emmenaren scoorden vervolgens nogl twee keer. Uit een mooi teruggelegde bal van Ruben Roosken schoot de inkomende Ben Scholte de 3-1 in de bovenhoek. De 4-1 werd vlak voor tijd gemaakt door Ronald Gerdes die door een prima pass van Kjetil Brand vrij voor de keeper werd gezet.

Hoogezand D1-FC Emmen D1 2-0
Omdat Hoogezand D1 al in de 2e en 11e minuut (uit een strafschop) scoorde, liep FC Emmen D1 de hele wedstrijd weer achter de feiten aan. De eerste helft was volledig voor Hoogezand. Dat had vooral te maken met het niet winnen van de duels. De tweede helft werd dat beter. Er werden kansen gecreëerd, maar de keeper van Hoogezand bleek een sta-in-de-weg. Hoogezand had niets meer in te brengen. Maar om punten te pakken zal er moeten worden gescoord en dat liet FC Emmen D1 na. De eindstand werd daarom ook 2-0.
FC Emmen D1: Yme Meijer, Bjorn Klaassens (Lars Dijk), Stef Jagt (Rowin Schuiling), Quincy Gall, Bas Seubers, Björn Plaggenborg (Leon Draisma), Vince Abad, Toine Slor, Andrej Alilovic (Jerany Lie a Lein), Jeroen Welles, Milan Oelen.

 FC Emmen D2-ONS Boso Sneek D1 1-0

In een van FC Emmen kant zeer matige vertoning werd toch met 1-0 gewonnen. Edgar Meijles tekende vlak voor tijd voor de winnende treffer. Het spel was vooral in de eerste helft te slordig om het de tegenstander lastig te kunnen maken. De gasten kregen een aantal grote kansen en er werd zelfs een goal afgekeurd. Daar tegenover stonden een grote kans voor Damian de Vries en een schot op de lat van Koen IJpelaar. Een gelijkspel zou verdiend zijn geweest, maar het werden op de valreep drie punten door die goal van Edgar Meijlis in de 55e minuut.
FC Emmen D2: Pomper (Beks): Bulder, Jakobs, De Roo, Mulder (Lamberink), De Jonge (Sieljes), Roufs (Hulshof), Nijgh, Dani Jansen (IJpelaar ), Dries (Meijles), Sem Jansen ( De Vries ).

Edgar Meijles (rechts) was matchwinner voor FC Emmen D2. Koen IJpelaar raakte de lat.

Emmen E3 (FC Emmen E2)-SVN ’69 E1 5-4
Senna Bunt 4, Thom Bijkerk 1.