Terug naar overzicht Terug

Marko Meerits blijft de nummer 1


Marko Meerits blijft de nummer één in het doel van FC Emmen. De positie van de Estlandse doelman was enigszins onder druk komen te staan na onfortuinlijk optreden tegen Jong Ajax maar coach Joop Gall geeft hem in de uitwedstrijd tegen Achilles ’29 opnieuw het vertrouwen. ,,De eerste periode zit er bijna op en dan gaan we evalueren maar we wisten bij de start van het seizoen dat we te maken kregen met twee jonge keepers in ontwikkeling. Dat gaat gepaard met fouten, dat hebben we geaccepteerd. Marko is professional genoeg om te weten dat hij fouten heeft gemaakt. Maar een keeperswisseling heeft veel meer impact dan een veldspeler. Daar gaan we voorzichtig mee om.”


Niek Vossebelt aan de bal (Foto: Bennie Wolbers).

In het elftal is een wijziging ten opzichte van de vorige week aangebracht. Danny Menting wordt vervangen door Boy Deul, een wissel die in de tweede helft tegen Jong Ajax al geschiedde. Niet van de partij zijn de geblesseerden: Bart de Groot, Gaby Jallo, Frank Olijve en Marcel Seip. Op de donderdag training verscheen met Niek Vossebelt een nieuweling die Gall graag wil inlijven. Hij kan een extra middenvelder goed gebruiken en bovendien is Vossebelt een speler met een prima staat van dienst. Gall: ,,Hij is vrij en is een buitenkansje. Hij wil graag naar ons toe komen, kent ook een aantal spelers en hoeft geen vet contract. FC Emmen zou kunnen volstaan met het aanbieden van een minimum contract maar daar moet dan nog wel een budget voor worden gevonden. Daarover buigt de club zich momenteel.”

Achilles ’29 moet het zonder de geblesseerden Steven Edwards, Stefan Maletic, Levi Raja Boean, Daan Paau, Tim Sanders en Daniël van Straaten doen. Verder staat acter de inzetbaarheid van Rutger Worm een vraagteken, hij heeft last van zijn hamstrings. Freek Thoone kan elk moment vader worden wat ook een beletsel voor zijn inzetbaarheid zou kunnen zijn. Trainer Gesthuizen kan wel beschikken over nieuweling Sergio Zijler die sinds kort speelgerechtigd is. Zijler was in de zomer van 2012 bij FC Emmen op proef maar werd afgetest.

Achilles ’29: Ter Wielen; Verhoeven, Dingil, Zeller, Van de Groes, Sürmeli, Kaak, Worm (Smits), Van Steen,  Hendriks, Thoone.

FC Emmen: Meerits: Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Almeida, Bannink, Rozema, Deul, Resida, Bergkamp, Peters.