Terug naar overzicht Terug

Marcel Keizer: 'Uithuilen en opnieuw beginnen'


Na de mislukte seance in Den Bosch van afgelopen vrijdag was het de bedoeling om thuis tegen Helmond Sport weer op het goede spoor te komen, maar dat is er niet van gekomen. Een bijzonder matig spelend FC Emmen ging thuis met minimale cijfers onderuit zonder aanspraak op een beter resultaat te maken. De ploeg daalde met zes punten uit vier duels af naar de middenmoot. Een kleine troost mag het feit zijn dat het een punt meer is dan vorig seizoen na vier duels.


Bij FC Emmen was er een eerste basisplaats weggelegd voor Jens Jurn Streutker in plaats van Derre Kwee waardoor de kwetsbaarheid in de lucht werd weggenomen. Afgezien van de eerste minuut, toen hij half mistastte, deed de nieuweling het naar behoren. Er werden bijna geen kansen weggegeven wat ook een beetje met de behoudende instelling van Helmond Sport had te maken. Trainer Jan van Dijk heeft geen zin opnieuw een teleurstellend seizoen te beleven en stelt het resultaat boven mooi voetbal. Misschien ligt dat bij FC Emmen een tikkeltje anders maar met goed voetbal het publiek vermaken bleef op deze avond een ver verwijderd doel. Zelden zal de ploeg in eigen huis zo weinig kansen hebben gecreëerd. In de eerste helft zelfs geen enkele doelrijpe kans, pas in de slotfase van de wedstrijd moest Helmond goalie Wouter van der Steen echt handelend optreden.

Erixon Danso lijkt hier op de goede weg maar de bal gaat naast.

Derre Kwee (rechts voor) viel in de tweede helft in.

De ballenjongen kon zijn aandacht niet bij het spel houden (Foto: Boudewijn Benting)

Trainer Marcel Keizer kon er uiteraard ook geen soep van maken. ,,Het was een teleurstellend weekeinde”, maar zag toch ook een lichtpuntje. ,,We hebben niet veel weggegeven. Die 0-1 was eigenlijk helemaal geen kans. Maar we hebben te weinig druk kunnen zetten en konden de tegenstander geen pijn doen. In de tweede helft wel meer druk gezet o.a. door het inbrengen van Raymond Gyasi en we kregen op het laatste nog een paar goede mogelijkheden. Het mocht niet baten. Het is nu uithuilen en opnieuw beginnen. Dat gaan we aanstaande vrijdag doen”, aldus een strijdbaar klinkende oefenmeester. Vrijdag zal dat uitgerekend bij zijn voormalige club Telstar moeten gebeuren.

Het meeste vermaak in de eerste helft boden nog een paar prachtige regenbogen en flitsen die een naderende onweersbui aankondigden die er overigens niet kwam.  De Emmenaren slaagden er niet in iets constructiefs op de mat te leggen. De bal werd bij voorkeur naar de tegenstander gespeeld, tenminste zo leek het, terwijl de acties van de balartiesten die FC Emmen toch in de rijen heeft, tot mislukking waren gedoemd. Het enige vermeldenswaardige feit was het cadeautje op slag van rust die verdediger Johan Kulhan aan de Helmonder Jeffrey van Nuland schonk die daardoor heel simpel de 0-1 kon scoren.

Erixon Danso had het moeilijk om van zijn tegenstander los te komen.

Jurjan Mannes probeert het maar eens van afstand.

In de rust bleef Gaby Jallo die nog altijd wat rugklachten heeft in de kleedkamer achter en Derre Kwee nam zijn taak over. Er kwam van beide kanten wat meer beleving en ook kansen. FC Emmen doelman Telgenkamp moest ver zijn doel uit om Vicento van een score af te houden en aan de andere kant kopte Marnix Kolder net naast. Bij FC Emmen was Rick ten Voorde, die zijn draai nog niet heeft gevonden, inmiddels vervangen door Raymond Gyasi die wat meer vaart in het spel bracht.

In de laatste tien minuten hadden beide teams eigenlijk moeten scoren. Zeven minuten voor het einde kwam Gyrano Kerk namens de bezoekers in scoringspositie maar Telgenkamp stopte zijn inzet. Op de rebound van Mounir el Allouchi was de Emmer sluitpost vervolgens kansloos maar de bal stuitte op de lat. Vier minuten later was FC Emmen toch nog dicht bij de gelijkmaker. Achtereenvolgens Boy Deul en Raymond Gyasi namen het Helmondse doel onder vuur maar doelman Van der Steen gaf geen krimp. In de extra tijd was er nog een mogelijkheid voor Erixon Danso maar hij werd op het laatste moment van de bal af gegleden. De Brabanders stapten aldus met een goed gevoel in de bus. ,,We hadden het meeste recht op drie punten”, merkte Helmond trainer Jan van Dijk nog op. ,,Het was wel een slechte wedstrijd maar veel last van FC Emmen hebben we niet gehad.”

Frank Olijve en de liggende Marnix Kolder in de slag met een Helmondse aanvaller.

Er was nog even tijd voor haasje over.

Toch viel er nog wel iets te genieten boven de JENS Vesting (Foto’s: Gerrit Rijkens).

FC Emmen-Helmond Sport 0-1. 44. Van Nuland 0-1. Scheidsrechter: Van den Kerkhof. Gele kaart: Seip (FC Emmen), El Allouchi, Visser, Van Nuland (Helmond Sport). Toeschouwers: 3150.
FC Emmen: Telgenkamp; Kulhan, Streutker (75. Mannes), Seip, Jallo (46. Kwee), Rozema, Deul, Olijve, Danso, Kolder, Ten Voorde (68. Gyasi).
Helmond Sport: Van der Steen; Justiana, Bjelica, Warmolts, Fecunda, El Allouchi, Edwards, Van Nuland (79. Strijbosch), Visser, Kerk, Vicento.