Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangst altijd lastige Helmond Sport


Veel tijd om te rouwen over de nederlaag bij FC Den Bosch hebben de spelers van FC Emmen niet. Maandagavond staat al weer de volgende uitdaging op het programma wanneer het door Jan van Dijk getrainde Helmond Sport op bezoek komt. Drie punten is natuurlijk het doel en zou dat worden bereikt,staat FC Emmen er nog steeds prima voor.


Er wordt weleens cynisch over een komende tegenstander gezegd van ‘het altijd lastige..” maar op Helmond Sport is dat best van toepassing. Zo speelden de Oost-Brabanders het afgelopen seizoen ondanks een man-minder situatie in Emmen met 2-2 gelijk. Statistisch gezien geen toeval wat FC Emmen heeft de laatste zeven thuiswedstrijden in eigen huis tegen Helmond Sport niet kunnen winnen met drie nederlagen en vier gelijke spelen. De laatste overwinning op Helmond Sport in de eigen JENS Vesting dateert van 12 oktober 2007!

De competitiestart van Helmond Sport dat vorig seizoen als zeventiende eindigde, was goed te noemen met vier punten uit de eerste twee duels. Maar net als bij FC Emmen kwam er afgelopen vrijdag een kink in de kabel toen met 2-0 thuis van Fortuna Sittard werd verloren. Bovendien viel in die wedstrijd Stanley Elbers, altijd een plaag voor de Emmer verdedigers, na een half uur uit met een hamstrings blessure en hij zal tegen FC Emmen niet spelen. 

Nieuw in de selectie van Helmond Sport is verdediger Stephen Warmolts die een groot deel van de jeugdopleiding van FC Emmen heeft doorlopen. De Slener speelde vanaf 2004/05 tot en met 2007/08 in de Emmer jeugd en ging toen in het kader van het samenwerkingsverband naar Heerenveen. Hij is geleend van SC Heerenveen en heeft een basisplaats. Andere versterkingen waren o.a. Charlton Vicento die vier seizoenen voor ADO Den Haag in de eredivisie heeft gespeeld, de van FC Utrecht geleende Cyrano Kerk en verdediger Aleksandr Bjelica die vorig seizoen voor Sparta en PEC Zwolle uit kwam. Niet nieuw is trainer Jan van Dijk die tegen FC Emmen voor de 457ste keer als coach in het betaalde voetbal gaat optreden.