Terug naar overzicht Terug

Magere 4-1 zege op Emmen amateurs


 Zo gemakkelijk het tegen Bargeres ging, zo moeizaam ging het tegen Emmen AV. Natuurlijk spelen de amateurs een aantal klassen hoger dan Bargeres maar bij FC Emmen was het verschil met de zaterdag er voor wel erg groot. Tot de 72e minuut stond het zelfs nog maar 2-1 waarna in de slotfase de vermoeidheid bij de amateurs een rol ging spelen waardoor de score met 4-1 een draaglijker aanzien kreeg.
Wedstrijden in de voorbereiding kunnen niet altijd goed op waarde worden geschat. De tegenstand is van belang maar ook het stadium van de voorbereiding bij de profclub speelt een rol. Komende zaterdag zal de ploeg in ieder geval zwaarder op de proef worden gesteld in het duel tegen FC Groningen.
Voor Niki Leferink begon de wedstrijd uitstekend. Binnen zeven minuten had hij reeds twee keer gescoord waarmee hij revanche op zich zelf nam na de missers tegen Bargeres. Sergio van Dijk knalde in de 20e minuut op de paal en schoot even later over. Daarmee was in de eerste helft de koek bij FC Emmen op. Er waren geen uitblinkers aan te wijzen, ook Ruslan Valeev kon geen stempel op de wedstrijd drukken. Artur Tews kon als proefspeler ook niet overtuigen. Jurnel Rojer, vers uit de jeugdopleiding van FC Emmen, was hem diverse keren te snel af.
Voor het publiek was het geen leuke wedstrijd. Veel kleine onderbrekingen zorgden er voor dat er geen ritme in het spel kwam. De amateurs gingen er nog wel even stevig tegen aan. Moestafa Benali, ook een product uit de jeugdopleiding van de FC, smaakte zelfs het genoegen op de op proef zijn doelman Admir Music te verslaan: 2-1. Pas in de slotfase kreeg FC Emmen weer voldoende greep op de wedstrijd en drukte dat uit in twee goals van Sergio van Dijk waarbij René Wessels telkens bij de voorbereiding was betrokken.
Emmen AV-FC Emmen 1-4 (0-2). 5. Leferink 0-1, 7. Leferink 0-2, 58. Benali 1-2, 72. Van Dijk 1-3, 84. Van Dijk 1-4. Toeschouwers: 500. Scheidsrechter: Ahlers.
FC Emmen: Van Westerop (46. Music); Tews, Karreman (84. Westerveld), Tevreden (67. Wigger); Veldmate, Oosting (64. Kamps); Wessels (84. Tieltjes), Valeev, Prinsen (55. Wolters); Leferink, Van Dijk.


De neuzen staan allemaal in dezelfde richting (Foto: Bennie Wolbers)

Jurnel Rojer (rechts) was lastig voor Artur Tews (midden) en René Wessels. (Foto: Bennie Wolbers)