Terug naar overzicht Terug

Leerlingen FC Emmen School vragen spelers hemd van het lijf bij persconferenties


Alle deelnemende leerlingen van de FC Emmen School krijgen elke maand de mogelijkheid om deel te nemen aan een FC Emmen-activiteit. Voor vijftien basisschool groepen 5, 6, 7 en 8 staat deze maand de persconferentie op het programma. Tijdens elke persconferentie, die dient als een invulling van een Nederlandse of Engelse taalles, komen er twee spelers uit het team van Dick Lukkien langs om vragen te beantwoorden van de jonge deelnemers.


Tijdens de eerste persconferentie was het de beurt aan FC Emmen-verdediger Michaël Heylen en FC Emmen-aanvaller Jasin Assehnoun. De jonge deelnemers hadden in de klas al allerlei vragen voorbereid. Deze waren door de taalkundige kinderen speciaal voor Assehnoun ook in het Engels opgeschreven. Een jonge fan had zelfs een vraag in het Fins gesteld, de moedertaal van Assehnoun. Na de persconferenties mochten leerlingen op de foto en kregen ze een handtekening van de spelers. Inmiddels zijn er al vier persconferenties gehouden met telkens twee spelers.

In totaal doen er 35 klassen, verdeeld over twaalf scholen, mee aan de FC Emmen School. Ook groep 3 en 4 hebben deze maand een eigen activiteit. Zij krijgen op hun school een workshop sportiviteit gegeven door een maatschappelijk voetbaltrainer van FC Emmen Naoberschap.