Terug naar overzicht Terug

Esporters staan voor play-offs


Dinsdagavond stonden er twee speelrondes op het programma in de KPN eDivisie. In speelronde 16 namen onze esporters Max Koelemaij en Leroy Miggels het op tegen Ajax, in speelronde 17 was AZ de tegenstander. Er was nog een kleine kans voor de Emmenaren om zich rechtstreeks te plaatsen voor de eDivisie Finals, maar het geluk was niet aan Drentse zijde. Daarom wachten binnenkort de play-offs.

Vanwege een storing bij EA Sports, konden de spelers niet met de gebruikelijke namen als Ruud Gullit, Ronaldo en Kylian Mbappé spelen. In plaats daarvan speelden alle clubs met hun eigen spelers, maar dan met een rating van 95 en een hoger aantal sterren in skillmoves en zwakke been.

FC Emmen – Ajax
Max Koelemaij mocht aftrappen tegen de Amsterdammers, mag kwam al heel vroeg op achterstand. Ahmed El Messaoudi verloor de bal op eigen helft en daardoor kon Ajax er snel uitkomen. Het was uiteindelijk Lorenzo Lucca die een hoge steekpass van Steven Bergwijn afrondde. Halverwege de tweede helft was Lucca de aangever op Christian Rasmussen, die van dichtbij de 0-2 binnentikte. Nog voor rust maakte Rasmussen ook nog 0-3, door met buitenkant links vanaf de punt van het strafschopgebied in de verre kruising te schieten. Na rust viel al heel snel de 0-4, toen Lucca op aangeven van Brian Brobbey raak schoot. Daarna hield Max het achterin dicht en dus was het aan Leroy de taak om de 0-4 achterstand weg te poetsen in de tweede wedstrijd.

Leroy nam het in zijn wedstrijd op tegen oud-Emmenaar Levy Frederique. Leroy kwam halverwege de eerste helft op voorsprong; na een mooie aanval via Jeff Hardeveld, Metehan Güçlü en Gonzalo Sánchez, kwam de bal op randje zestien bij Richairo Živković. De spits schoot beheerst raak en bracht zo de Drentse formatie op voorsprong. Leroy creëerde voor rust nog wel kansen op 2-0, maar hij wist het net niet te vinden. Na rust bleven grote kansen uit en dus eindigde het tweeluik in een 4-1 nederlaag.

FC Emmen – AZ
De wedstrijd van speelronde 17 werd helaas niet uitgezonden. Hierin speelde Leroy met 3-3 gelijk, terwijl Max op 0-0 bleef steken en dus eindigde dit duel in een gelijkspel, wat voor de Emmenaren niet genoeg was om zich rechtstreeks te plaatsen voor de eDivisie Finals.

Informatie over de play-offs volgt binnenkort.