Late gelijkmaker smet op eerste thuiswedstrijd

Onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen is geëindigd in een gelijkspel. Lang hadden we niet veel te vrezen van RKC Waalwijk, maar in de slotfase ging het mis en dus eindigde de wedstrijd in 1-1.

Nadat een vernieuwde versie van het clublied Rood Wit Aan De Bal was gedraaid, kon de wedstrijd beginnen. De Emmenaren deden dat vol overtuiging, gesterkt door het publiek. Al heel snel zorgde Jari Vlak er met een snelle vrije trap voor dat Rui Mendes er op rechts vandoor kon gaan. De Portugees bereikte Jasin Assehnoun voor het doel, maar de Fin kon de bal net niet tussen de palen krijgen. Even later was Assehnoun wederom gevaarlijk; hij sneed vanaf links naar binnen en nam het doel van Etienne Vaessen onder vuur, maar de keeper bracht met moeite redding.

Nog voor de eerste drinkpauze waagde ook Vlak een poging. Hij ontving de bal van Ole Romeny en vond ruimte voor een schot, maar hij mikte voorlangs. Opponent RKC probeerde vooral uit standaardsituaties gevaar te stichten, maar Eric Oelschlägel hoefde zich ondanks de hitte nog niet echt in het zweet te werken.

Na dik een half uur spelen was het opnieuw Assehnoun die op het Waalwijkse doel vuurde. Hij ontving de bal van Richairo Živković en schoot, maar helaas recht op de keeper. Kort daarna was Živković zelf het eindstation van een voorzet van Jeff Hardeveld (die zijn tegenstander had gepoort), maar zijn kopbal belandde op het dak van het doel. Zo bleef het bij 0-0 in het eerste bedrijf.

Een doelpunt aan beide kanten
Ook aan de tweede helft begonnen we goed. Het leek er zelfs op dat we binnen een minuut een strafschop zouden krijgen toen Romeny net binnen of net buiten de zestien neer ging, maar scheidsrechter Dennis Higler wuifde het weg. Overigens kopte Živković aan het eind van die aanval een voorzet van Hardeveld naast.

Ruim tien minuten later was het wél raak. Lucas Bernadou dribbelde op hoge snelheid richting het Waalwijkse doel en gaf de bal aan Romeny. Vervolgens kreeg Bernadou ‘m terug en haalde hij vernietigend uit richting het dak van het doel: 1-0.

De volgende kans was voor de na rust ingevallen debutant Mark Diemers. Mendes had een trap van Vaessen onderschept en legde de bal voor het doel klaar voor Diemers, maar de nieuwe nummer tien stuitte op de keeper. Bijna was daar een droomdebuut voor de nieuwste aanwinst, die tijdens het warmlopen al een warm onthaal kreeg van de supporters.

Een kwartier voor tijd werd Mendes zelf gevaarlijk. De net ingevallen Fernando Pacheco leverde met zijn eerste balcontact een piekfijne voorzet af op de Portugees, maar de kopbal miste wat kracht om het net te vinden.

In de slotfase kreeg RKC zijn eerste echte kans. En het was meteen raak… Florian Jozefzoon dribbelde vanaf links naar binnen en bediende Julen Lobete, die onder Oelschlägel door afrondde: 1-1. In de vier minuten blessuretijd zochten de Drenten nog wel de weg naar voren, maar zonder succes.

Zondag begint om 10.30 uur onze Open Dag in het stadion. De volgende wedstrijd is volgende week zaterdag, dan komt FC Utrecht naar De Oude Meerdijk.

FC Emmen – RKC Waalwijk: 1-1
58. Bernadou 1-0
90. Lobete 1-1

Schoten: 11-12
Schoten op doel: 5-2
Balbezit: 53-47