Terug naar overzicht Terug

Kunstgrassysteem van GreenFields in gebruik genomen


Komend voetbalseizoen speelt Jupiler League club FC Emmen in de JENS Vesting op een kunstgrasveld van leverancier GreenFields. Het besluit om van natuurgras over te stappen op kunstgras was met name ingegeven door kostenbesparingen, zoals een efficiënter gebruik van het stadion voor trainingen en oefenwedstrijden. Spelers en trainers zijn enthousiast over de kwalitatieve sportbodem. Dit geavanceerde kunstgrassysteem is geproduceerd met de hoogwaardige vezels en componenten van materiaaltechnologieconcern TenCate. De vorm van de TenCate Evolution™ XQ vezel is ontworpen om optimale veerkracht te bieden en zorgt voor uitstekende bespeelbaarheid.


Door het kunstgrassysteem van GreenFields zal het stadion van FC Emmen intensiever worden gebruikt. De selectie traint voortaan in het stadion in plaats van daarbuiten. Dit levert de spelers, trainers en staf meer ervaring op voor thuiswedstrijden en de supporters meer clubbeleving. Ook andere teams van de club zullen hun wedstrijden nu in de JENS Vesting spelen. Daardoor hoeft de club veel minder vaak een beroep te doen op velden van andere voetbalverenigingen. Dat levert meer efficiëntie en een forse kostenbesparing op, zowel in gebruikskosten, onderhoud als personenvervoer. Daarmee neemt de CO2-voetafdruk van FC Emmen verder af, in lijn met het duurzaamheidsbeleid van de club.

Gekeurd volgens hoogste FIFA-normering

Het veld is onlangs door de FIFA gekeurd conform de FIFA Two Star-normering voor kunstgrasvoetbalvelden. In de eerste week van juli startte de selectie de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De spelers zijn enthousiast over het nieuwe kunstgrasveld. ‘Het balletje loopt lekker snel. Dat is goed voor het positiespel’, vertelt voetballer Said Bakkati. Ook trainer Joop Gall is verheugd met de keuze voor het kwalitatieve GreenFields systeem: ‘Het moet natuurlijk nog worden ingespeeld en de infill moet nog verder inklinken, maar je ziet dat de demping al prima is. Het is de crème de la crème op het gebied van kunstgras. Het is gewoon een superveld’.