Terug naar overzicht Terug

Een onvergetelijke dag voor Frits Grijzen


Als fervent supporter van FC Emmen, maar ook zeker van Feyenoord, heeft de ongeneeslijk zieke Frits Grijzen in de afgelopen weken nog één grote wens. Toen bekend werd dat FC Emmen in de JENS Vesting een oefenwedstrijd zou gaan spelen tegen zijn tweede voetballiefde Feyenoord merkte zijn vrouw Henny dat hij daar graag naar toe wilde. Gezien zijn situatie waarin hij volledig aan het bed gekluisterd is, leek dat een onmogelijke onderneming.


Tot Henny Grijzen op het spoor kwam van de landelijke in Rotterdam gevestigde Stichting Ambulance Wens en zocht contact om de wens van haar ernstig zieke man toch nog een plezierig moment te bezorgen. Binnen enkele dagen kwam het antwoord via een mailtje: ,,Wij komen er aan zonder dat daar kosten aan zijn verbonden”. Samen met de vrijwilligers Roel Vrooman en Yvonne van Drunen stond dan ook de ambulance voor het woon- en zorgcentrum Oostermarke in Emmen waar Frits Grijzen woont, om hem te verrassen. Ook FC Emmen werd benaderd voor dit goede doel en stelde daarvoor ook spontaan vier toegangskaarten en de nodige faciliteiten beschikbaar.

Bij aankomst op het stadion werd Frits Grijzen, zijn vrouw en de twee vrijwilligers Roel en Yvonne met alle egards ontvangen en was er een ereplaatsje aan de bording voor de grote brancard gereserveerd. Frits Grijzen: ,,Dit was een mooie dag en heb toch nog een keer live kunnen genieten van mijn twee cluppies FC Emmen en Feyenoord. En wat zo mooi is Je wint eigenlijk altijd in dit geval. Ik koester dan ook zolang ik nog leef de nieuwste sjaals van beide clubs en een shirt met handtekeningen die ik van de selectie van FC Emmen heb gekregen. Woorden schieten mij en mijn vrouw Henny dan ook tekort om mijn dankbaarheid te tonen aan de Stichting Ambulance Wens en FC Emmen. ‘’