Terug naar overzicht Terug

Koploper en periodekampioen na spectaculaire winst op Volendam


In een bijzonder sfeerrijk stadion De Oude Meerdijk hebben we op een fantastische avond met 4-1 gewonnen van FC Volendam. Daardoor gaan we in de stand over de Volendammers heen en zijn we de nieuwe koploper. Maar ook periodekampioen, want FC Eindhoven kwam niet langs ADO Den Haag.

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen de Emmenaren, met de geweldige steun van het uitverkochte stadion, op zoek naar het Volendamse doel. We werden wel gevaarlijk, maar doelman Filip Stankovic hoefde zich nog niet in te spannen. Totdat Reda Kharchouch na een kwartier op de achterlijn de bal ontfutselde van Walid Ould-Chikh. Vervolgens legde de spits de bal terug op Rui Mendes, die goed wegdraaide en meteen binnenschoot. Het was 1-0 en De Oude Meerdijk ontplofte van vreugde.

Dik vijf minuten later volgde de volgende grote kans. Een uitdraaiende vrije trap van Jasin Assehnoun belandde bij de tweede paal bij Jeroen Veldmate, die tot tweemaal toe een Volendammer in zijn weg vond.

De volgende kans was weer voor Kharchouch. Een geweldige pass van Keziah Veendorp bracht de spits in de zestien in stelling, maar hij raakte de bal verkeerd. Daardoor belandde de bal tussen het doel en de meegelopen Oussama El Azzouzi in.

Maar toen kwamen helemaal los. Na een leep boogballetje van Assehnoun dook Kharchouch op voor Stankovic en hij stiftte de bal het doel in: 2-0.

Daar hield het niet op. Een paar minuutjes later gaf Assehnoun een bal piekfijn voor uit een vrije trap. Miguel Araujo torende boven iedereen uit en kopte snoeihard de bal tegen de touwen: 3-0 en we moesten onszelf allemaal even knijpen.

Maar het werd nog gekker, want twee minuten later mocht de lichtshow op De Oude Meerdijk wéér aan. Mendes gaf de bal voor en Kharchouch tikte zijn tweede van de avond binnen om de 4-0 ruststand op het bord te zetten.

De voorsprong blijft ruim
In de rust bleef Mendes, die goed was voor een doelpunt en een assist, achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Peter van Ooijen. De Volendammers kwamen met drie wissels, die samen een volledig nieuw middenveld vormden.

Het zorgde er weliswaar voor dat de bezoekers wat meer grip op het middenveld kregen, maar Michael Brouwer werd nog niet tot grote inspanning gedwongen.

Na het uitvallen van Ole Romeny (hij werd vervangen door Metehan Güçlü) gingen we op zoek naar het volgende doelpunt – al was de zoektocht minder dwingend dan in het eerste bedrijf. Kharchouch werd gevaarlijk met een kopbal uit een hoekschop en Van Ooijen probeerde het van afstand.

De eerstvolgende treffer viel echter in het Drentse doel. Dean James gaf een vroege voorzet vanaf rechts op Daryl van Mieghem, die meteen de bal tot doelpunt promoveerde: 4-1.

Behoudens een iets te hoge volley van Güçlü bleek het doelpunt het laatste echt gevaarlijke moment van de wedstrijd.

Door de overwinning zijn we dus de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie én sleepten we de derde periodetitel binnen. Dat werd na het laatste fluitsignaal uiteraard groots gevierd door spelers en publiek – zelfs op een maandagavond bleef het nog lang gezellig op De Oude Meerdijk.

Komende zaterdag wacht voor ons een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, dat vanavond met 0-3 won op bezoek bij hekkensluiter Helmond Sport.

FC Emmen – FC Volendam: 4-1
16. Mendes 1-0
36. Kharchouch 2-0
40. Araujo 3-0
42. Kharchouch 4-0
67. Van Mieghem 4-1

FC Emmen: Brouwer; Veendorp, Araujo, Veldmate, Burnet; Vlak, El Azzouzi (85. Bernadou); Mendes (46. Van Ooijen), Romeny (54. Güçlü), Assehnoun (85. Scholte); Kharchouch (75. Van Kaam).

FC Volendam: Stankovic; W. Ould-Chikh, Mirani, Flint, James; Oristanio (46. Vertrouwd), Plat (46. Deul), Antonucci (46. Visser); Van Mieghem (68. El Kadiri), Mühren, B. Ould-Chikh.

Statistieken:
Schoten: 15-9
Schoten op doel: 11-4
Balbezit: 44-56
Corners: 4-0