Terug naar overzicht Terug

Kjell Scherpen en Easah Suliman geselecteerd voor nationale jeugdploegen!


Kjell Scherpen zit bij de definitieve selectie van Oranje Onder 19 voor de vriendschappelijke interlands tegen Engeland (woensdag 5 september) en Tsjechië (zaterdag 8 september). Ook Easah Suliman is geselecteerd voor de nationale ploeg, hij speelt met Engeland Onder 20 voor de U20 Elite League op 6 september tegen Zwitserland en op 10 september tegen Nederland.


Op 22 augustus werd bekend werd dat Scherpen bij de voorselectie zat, vandaag blijkt dat hij zich daadwerkelijk mag gaan melden bij coach Maarten Stekelenburg. De doelman zal van 2 tot 10 september bij de nationale jeugdploeg trainen. Hij had concurrentie van Fabian de Keijzer (FC Utrecht), Jasper Schendelaar (AZ) en Issam El Maach (Ajax), waarbij de Ajacied niet bij de definitieve selectie blijkt te zitten. Van de overgebleven drie doelmannen is Scherpen de enige met een basisplaats in de eredivisie.

Voor Suliman is het zeker niet de eerste keer dat hij wordt geselecteerd. Vanaf Engeland O16 zat hij regelmatig bij de nationale jeugdploeg van zijn leeftijdscategorie. Met Engeland Onder 19 werd hij zelfs Europees kampioen en scoorde hij het openingsdoelpunt in de finale.

Van harte gefeliciteerd, Kjell en Easah!

 

De wedstrijden van Kjell:

Woensdag 5 september, 16:00 uur
Engeland O19 – Nederland O19
St. George Park, Burton upon Trent

Zaterdag 8 september, 16:00 uur
Nederland O19 – Tsjechië O19
Gemeentelijk Sportpark (Udi’19), Uden

 

De wedstrijden van Easah:

Donderdag 6 september, 14:00 uur
Engeland O20 – Zwitserland O20
St. George Park, Burton upon Trent

Maandag 10 september, 18:30 uur
Nederland O20 – Engeland O20
Sportpark Nieuw Zuid (K.v.v. Quick Boys), Katwijk