'Kampioenschap van Emmen' onbeslist

FC Emmen kon niet blij zijn over het resultaat want ondanks een groot optisch overwicht haalde het met pijn en moeite een gelijkspel. De start was overigens wel goed met in het eerste kwartier een kwartet redelijke kansen. Doelman Beukeveld, één van de acht basisspelers van WKE die voor korte of langere tijd ook bij FC Emmen hebben gespeeld, had het behoorlijk druk maar knapte het werk keurig op. Zijn grootste verdienste was het stoppen van een strafschop in de 14e minuut. Ruud ter Heide was ten val gebracht en Roy Stroeve belastte zich met de uitvoering van de penalty. De aanvoerder van FC Emmen schoot echter veel te zacht in waardoor Beukeveld als winnaar tevoorschijn kwam. Daarna was het met de reële scoringskansen voor FC Emmen voor langere tijd gebeurd. De stevige en hechte WKE defensie stond weinig of niets meer toe en hoge ballen waren volstrekt zinloos tegen lange mannen als Mooibroek en Doldersum. WKE kreeg in de eerste helft slechts een doelrijpe mogelijkheid en die werd gelijk benut. In de 25e minuut bracht Guus de Vries binnen de zestien Björn Zwikker ten val waarop Robert Fik liet zien hoe je een strafschop dient te nemen: snoeihard en goed geplaatst waardoor Harm Zeinstra volstrekt kansloos was. Bij FC Emmen ontbraken Niek Ripson en Milos Malenovic in de selectie en opvallend was het optreden van Sjors Paridaans op het middenveld. Hij dreigt in het hart van de defensie overbodig te raken na de komst van Sander Fischer en Rahim Ouedraogo, laatstgenoemde arriveert aanstaande zondag in Emmen, maar liet zien op het middenveld aardig uit de voeten te kunnen komen.
In de tweede helft verscheen WKE slechts sporadisch op de helft van FC Emmen maar behalve zwakke doelpogingen van meestal te grote afstand wist FC Emmen geen raad met het overwicht. Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd werd het gevaarlijk voor het heiligdom van Raymond Beukeveld. Een vrije trap van Sjors Paridaans pakte hij nog simpel op maar tegen een solo van Ruud ter Heide was hij niet opgewassen. De gelijkmaker viel in de 84e minuut en een minuut later knalde Paridaans op de rechterstaander. Ook Xander Houtkoop kreeg nog een mogelijkheid maar mikte naast. WKE kreeg in de tweede helft eigenlijk maar een mogelijkheid en dat was kort voor de 1-1 van Ruud ter Heide. Erik Eleveld kwam oog in oog met doelman Zeinstra te staan maar was niet koelbloedig genoeg anders had het zo maar 2-0 voor WKE kunnen staan.
FC Emmen-WKE 1-1. 25. Fik (strafschop) 0-1, 84. Ter Heide 1-1. Scheidsrechter: Fikkert. Bijzonderheid: 14. Stroeve mist strafschop.
FC Emmen: Zeinstra (46. IJzerman); Leonardo (67. Bergsma), Fischer, Görtz, De Vries, Poldervaart (46. Patrick Lip), Stroeve (67. Akouili), Paridaans, Denissen (83. Cathalina), Ter Heide, Houtkoop.
WKE: Beukeveld; De Jonge, Mooibroek, Doldersum (57. Hegeman), Doek, Hooiveld (75. Demeijer), Zwikker, Koops (46, Eleveld), Rudolf Lip, Fik (57. Sladacovic), Demeijer (57. Bakker).

Raymond Beukeveld grabbelt de strafschop van Roy Stroeve uit de hoek.

Ook Hans Denissen (rechts) kan Beukeveld niet passeren. Links Rudolf Lip.