Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maandagavond tegen MVV?


Oorspronkelijk zou FC Emmen-MVV de laatste wedstrijd van 2009 zijn maar het invallen van de winter verhinderde dat. Omdat de winter echter nog steeds aan houdt, blijft het tot het laatste moment onzeker of het duel deze keer wel door gaat. Er zal heel wat sneeuw moeten worden geruimd en dan nog is het de vraag of het veld van het Univé stadion voor het spelen van een wedstrijd geschikt is. Daarover zal in de loop van maandag ongetwijfeld een beslissing worden genomen. 


Met MVV komt een ploeg op bezoek die zeer wisselvallig presteert. Zo won de formatie van trainer Fuat Capa met 5-2 van FC Volendam, versloeg uit FC Dordrecht met 4-1 en speelde gelijk bij SC Cambuur. Ook de 4-2 winst bij Helmond Sport van twee weken geleden was een prima prestatie. Daar staan echter ook andere uitslagen tegenover zoals nederlagen tegen FC Eindhoven, RBC Roosendaal en FC Oss. En wat het meeste pijn deed was het 2-0 verlies bij streekrivaal Fortuna Sittard.  In Maastricht wonnen de Limburgers op 4 september 2009 van FC Emmen met 2-1. In die wedstrijd scoorde Hans Denissen de eerste competitiegoal van FC Emmen in het huidige seizoen.
 

Zondag 15.15 uur: in en buiten het Univé stadion. 


Van een perfecte voorbereiding is wat FC Emmen natuurlijk betreft geen sprake. Zowel op gras als op kunstgras kon in eigen omgeving niet worden getraind. Na in de eerste week van het nieuwe jaar van hal naar hal te hebben gehobbeld werd in het Overijsselse Vriezenveen een uitstekend bespeelbaar kunstgrasveld gevonden waar de nieuwelingen Leonardo, Sander Fischer, Ruud ter Heide en Patrick Lip de gelegenheid kregen zich in het team te integreren. Met Rahim Ouedraogo is er een vijfde nieuwkomer maar hij sluit pas deze week aan zodat het duel tegen MVV te vroeg voor hem is.