Terug naar overzicht Terug

Kai Huisman maakt debuut in de basis


Kai Huisman maakt woensdagavond zijn debuut in de hoofdmacht van FC Emmen. De van Vitesse overgekomen aanvaller staat in de basis in plaats van Cas Peters. De topschutter van FC Emmen heeft last van zijn bovenbeen, het zou kunnen dat hij wel als wissel meegaat naar Alkmaar maar daarover moet nog worden beslist. 


FC Emmen-trainer Dick Lukkien over de wissel: ,,Cas Peters had vrijdagavond in de warming-up al last, vanmorgen op de training heeft hij nog wel de warming-up meegedraaid. We moeten nog overleg plegen wat mogelijk is, ik ga er wel vanuit dat hij aanstaande zondag tegen FC Dordrecht van de partij kan zijn.” Vervanger Kai Huisman heeft tot nu toe vijf korte invalbeurten achter de rug. Hij maakte vooral indruk in de oefenpartij tegen Heracles Almelo. Verdediger Josimar Lima deed de training volledig mee maar zal nog niet op het wedstrijdformulier staan wat ook geldt voor Jurjan Mannes.

Dick Lukkien zag afgelopen zondag AZ in actie tegen FC Groningen. ,,Ze hebben in Groningen eigenlijk alleen maar geprobeerd te verdedigen. Dat zullen ze met zekerheid woensdagavond niet doen. Ze zullen de wedstrijd vooral willen aangrijpen om na een slechte reeks weer op het goede spoor te komen. We willen proberen tegen AZ ons eigen spel te spelen en een aandeel in het spel te hebben. Lukt dat niet, moeten we naar iets anders omschakelen. De start van de wedstrijd zal erg belangrijk zijn, dat is natuurlijk altijd zo maar nu zeker.”

Bij AZ ontbreken de geblesseerden Ridgeciano Haps en Ron Vlaar. AZ-trainer John van den Brom geeft op de website van zijn club aan dat de wijze van spelen ook na het echec van zondag onveranderd blijft.  “Het is niet zo dat we na het verlies in Groningen alles op de kop gaan zetten. We hebben maandag lang met elkaar gesproken en we moeten terug naar de basisprincipes: hard werken, geen rouwmomenten meer en de bereidheid opbrengen. Dat was even niet aanwezig. We moeten de negatieve balans doorbreken en dat kan door morgen te winnen. Daarnaast is het bekertoernooi een doel op zich. Het plezier is belangrijk en dat moet weer terugkomen.”

FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Bakker, Siekman, Fleuren, Olijve, Bos, Rozema, Kallon, Krohne, Huisman.