Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing Jong PSV – FC Emmen


Voor FC Emmen wacht maandagavond een uitwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen Jong PSV. De Drenten verloren dinsdag de doordeweekse avondwedstrijd tegen Helmond Sport met 1-2 en dus kwam er een einde aan een imposante ongeslagen reeks van acht competitiewedstrijden. De ploeg van trainer Dick Lukkien zal zich proberen te herpakken in het Jan Louwers Stadion, het stadion van FC Eindhoven. Er wordt uitgeweken van De Herdgang naar de nieuwe locatie omdat het veld van Jong PSV niet bespeelbaar is.

Nederlaag tegen Helmond Sport
In de wedstrijd tegen Helmond Sport kwam FC Emmen, net als tegen Jong Ajax, vlak voor rust met 0-1 achter. Jeroen Veldmate probeerde terug te koppen op doelman Michael Brouwer, maar had niet in de gaten dat Jellert van Landschoot daarop anticipeerde. De Helmondse middenvelder kon daardoor makkelijk afronden en zo kwam FC Emmen, tegen de verhouding in, op achterstand. De thuisploeg deed in de persoon van Miguel Araujo in de 82e minuut wat terug, kwam zodoende op gelijke hoogte en drong aan op de overwinning, maar in de absolute slotfase was het wederom Van Landschoot die scoorde en daarmee de avond in mineur deed eindigen.

Lukkien verklaart: “We geven gewoon twee doelpunten weg. Ik denk dat ze twee keer voor ons doel zijn geweest en daar beide keren uit hebben toegeslagen. Ik ben uiteraard gefrustreerd over de nederlaag en kritisch op mijn ploeg. We hebben niet goed genoeg verdedigd, maar wel veel kansen bij elkaar gespeeld. Dat we deze wedstrijd verliezen kan natuurlijk eigenlijk bijna niet, als je kijkt naar het percentage balbezit en het aantal kansen. We hebben twee wedstrijden gespeeld tegen een tegenstander die behoorlijk taai blijkt en zodoende pakken zij zes punten tegen ons.”

Bakayoko grote man bij Jong PSV
Het is dus zaak om tegen Jong PSV de rug te rechten en het winnende pad weer in te slaan. Dat zal echter zeker niet gemakkelijk worden, want FC Emmen won in de geschiedenis namelijk slechts één van de vijf eerdere ontmoetingen in Eindhoven. Bovendien heeft de tegenstander veel talent in huis, waaronder aanvaller Johan Bakayoko. Wanneer hij meedoet, wint de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy gemiddeld 41% van zijn wedstrijden. Bakayoko scoorde dit seizoen al twaalf keer, gaf negen assists en werd afgelopen week uitgeroepen tot Beste Talent van de derde periode. Onze eigen Michael Brouwer won overigens de verkiezing tot Beste Keeper van die periode.

Jong PSV heeft al ruim een week geen wedstrijd meer gespeeld. Het laatste duel van de Eindhovenaren was namelijk op vrijdag 25 februari. Op bezoek bij NAC Breda werd met 3-1 verloren. Daarvoor gingen ook de wedstrijden tegen Jong FC Utrecht (0-2) en Jong Ajax (2-0) verloren en dus is de tegenstander van maandag drie wedstrijden op rij puntloos.

FC Emmen hoopt die reeks van Jong PSV te verlengen. Mocht er gewonnen worden, dan wordt het gat tussen FC Emmen en koploper FC Volendam teruggebracht tot vijf punten. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN1.

Jong PSV – FC Emmen
Maandag 7 maart 2022, 20.00 uur
Jan Louwers Stadion
Scheidsrechter: Nagtegaal