Terug naar overzicht Terug

Joseph Oosting in boek Clubiconen


Profvoetballers met clubliefde zijn er vrijwel niet meer. Spelers zijn met hun loopbaan bezig en wisselen regelmatig van werkgever. Maar iedere club heeft ze toch: clubiconen. Mensen met liefde voor de club die ook nooit meer zal verdwijnen. In het boek ‘Clubiconen’ van auteur Leon Voskamp komen er 21 aan het woord, waaronder Joseph Oosting (FC Emmen).


Oosting is in het boek openhartig over zijn loopbaan. Hij praat onder andere over zijn doorbraak als profvoetballer, zijn periodes bij WKE en zijn werkzaamheden nadat hij stopte met voetballen. Ook gaat hij in op zijn ‘transfer’ naar Vitesse, waar hij als jeugdtrainer actief is. Duidelijk is wel dat hij ooit hoopt op een kans als hoofdtrainer van FC Emmen. Wellicht eens in de Eredivisie. “FC Emmen leeft in de stad en in de regio. Als er een goed beleid wordt gevoerd, dan is het een slapende reus. Er is altijd talent in de jeugdopleiding geweest, ik denk dat dat waarschijnlijk in de aardappelen zit. Het zou mooi zijn als de beleidsbepalers investeren in de jeugd. Als eigen jeugdspelers de kans en tijd krijgen, dan kan de club het eigen kapitaal ontwikkelen. En hopelijk dat we ooit eens de stap naar de Eredivisie kunnen maken.”

Het boek is hier te koop:   http://boekscout.nl/shop/ViewProduct.aspxbookId=5473 ‘Clubiconen’ is ook te bestellen in boekwinkels via ISBN  9789402214697 of mail naar [email protected]