Terug naar overzicht Terug

FC Emmen verdedigt vijfde plaats tegen Sparta


Na twee verliesbeurten zou het goed zijn indien FC Emmen weer eens de drie punten in eigen zak houdt. Dat zal dan moeten gebeuren tegen Sparta Rotterdam dat vrijdag in de JENS Vesting te gast is. Makkies zijn er in de Jupiler League maar zelden weet ook FC Emmen en Sparta behoort daar absoluut niet bij. De Rotterdammers zijn momenteel, met De Graafschap en VVV-Venlo, na koploper NEC Nijmegen toch wel mede de ploeg in vorm. Dat ondanks de thuisnederlaag tegen Jong PSV van afgelopen zondag. Dat duel werd echter sterk beïnvloed door een rode kaart in de zevende minuut voor Sparta verdediger Kenny Teijsse. Daarvoor had Sparta een ongeslagen reeks van elf wedstrijden opgebouwd. FC Emmen en Sparta hebben evenveel punten maar de Emmenaren blijven vijfde door een beter doelsaldo.


FC Emmen verloor op 7 december in Rotterdam de uitwedstrijd tegen Sparta met 3-0 waardoor het zicht op de tweede periodetitel verdween. FC Emmen speelde hier bijna een half uur met een man minder nadat Said Bakkati twee gele kaarten had verzameld. De nederlaag tegen Sparta viel net op het moment dat Gert Kruys was gewipt als trainer en er een interim duo was aangesteld. Dat duo is inmiddels opgevolgd door Alex Pastoor en hij lijkt de juiste man op de juiste plek. In de ongeslagen serie van elf duels voor het verlies tegen Jong PSV hield de defensie zes keer de nul en in drie duels werd het slechts een maal gepasseerd. Het zit achterin dus ijzersterk in elkaar en voorin wordt veel gescoord.

Opvallendste speler is momenteel Denis Mahmudov die in zijn laatste twee wedstrijden vier keer scoorde. Mahmudov speelde van 2007 tot en met 2009 voor AGOVV Apeldoorn maar ging na het faillissement naar de amateurs van Excelsior ’31. In de Topklasse scoorde hij 35 goals in twee seizoenen wat reden voor  PEC Zwolle was hem vast te leggen. In Zwolle kreeg hij echter weinig kansen en dat was bij Sparta wel het geval. Hij ontbrak licht geblesseerd tegen Jong PSV maar zal er tegen FC Emmen wel weer bij zijn.

De enige nieuweling na de winterstop bij Sparta Rotterdam is Yalany Baio. Hij is een twintigjarige verdediger afkomstig uit Guinee-Bissau maar met een Portugees paspoort. Hij heeft zich vlot in de basis gespeeld. Baio is een talent en heeft in de jeugd van FC Liverpool gespeeld.