Terug naar overzicht Terug

Joop Gall laat basis FC Emmen ongewijzigd


Joop Gall ziet in Sparta Rotterdam een elftal met een goede mix van jong en oud. ,,Hoewel de 7-1 zege op FC Den Bosch van afgelopen week wel verdiend, maar ook een tikkeltje geflatteerd was. Sparta wil graag terug naar de eredivisie en lijkt op de goede weg. Van mijn spelers verwacht ik dat ze goed gemotiveerd zijn na het verlies tegen IJsselmeervogels en de uitkomst van de loting. Duidelijk is dat we in bepaalde wedstrijden meer volwassenheid moeten tonen. Het lezen van een wedstrijd hoort er ook bij. Het is natuurlijk wel een jong team dat momenteel een goede leerschool onder gaat.”

Tot die leerschool hoort ook het afleren van handelingen die tot volmaakt overbodige gele kaarten leiden. Quenten Martinus heeft er een handje van en staat voor de competitie momenteel op vier en is bij de eerstvolgende geschorst. Voor een aanvaller is dat veel te veel. Shkodran Metaj incasseerde reeds vijf maal geel. Gall: ,,Van die praatkaarten moeten we af, anders zitten we na de winterstop met onze dunne selectie voortdurend met schorsingen. Dat kunnen we absoluut niet gebruiken.” Said Bakkati traint inmiddels wel weer met de selectie mee maar nog niet voor de volle honderd procent.

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Bergkamp, Martinus.