Terug naar overzicht Terug

Joop Gall gematigd optimistisch voor seizoenstart


FC Emmen maakte in de laatste wedstrijden van de voorbereiding behoorlijk wat indruk tegen tegenstanders als FC Groningen, Heracles en FC Utrecht maar de formatie uit Groesbeek zal in zijn ogen minder speelruimte geven dan de eredivisieploegen. ,,Ze zullen veel compacter spelen en dan moeten wij andere oplossingen zoeken. Achilles ’29 beschikt over een fysiek sterke verdediging en is een ervaren en gedisciplineerde ploeg. Ze trekken bovendien nogal wat aandacht bij hun eerste optreden in het profvoetbal. Hun voorbereiding was niet ideaal, zo zijn ze veel later begonnen en hun laatste oefenduel tegen Rijnsburgse Boys (1-1) was ook aan de matige kant. Maar we moeten ons daar niet door laten misleiden, er staat als team wel wat.”

Gall kan tegen Achilles ’29 niet over drie spelers beschikken. Sander Rozema kreeg in zijn laatste wedstrijd voor SC Veendam geel/rood en had die schorsing nog niet uitgezeten. Ook Tim Siekman neemt een wedstrijd schorsing uit het vorige seizoen als speler van HHC Hardenberg mee. Daar is ook nog een blessure voor Frank Olijve bijgekomen, hij heeft een lichte verrekking aan de hamstrings en mag niet spelen. Verder is ook niet nog zeker of Roland Bergkamp wel speelgerechtigd is. Vrijdagochtend was de overschrijving nog niet rond. Voor Olijve is Kevin Görtz in de ploeg gekomen, hij speelt centraal achterin terwijl Yannick de Wit in vergelijking met het duel tegen FC Groningen een linie opschuift. Met de schorsingen en een blessure voor de eerste wedstrijddag is gelijk de valkuil voor FC Emmen dit seizoen duidelijk. De selectie voor de wedstrijd tegen Achilles ’29 kan zeventien spelers tellen waarbij echter drie keepers zijn meegeteld. Of het vertrek van Kelvin Maynard ruimte op de begroting geeft voor het aantrekken van een vervanger is ook nog niet zeker.

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag: Bakkati, Luis Pedro, Görtz, Metaj, De Wit, Dantuma, Bannink, Resida, Weghorst, Martinus.
Achilles ’29: Hengelman: Verhoeven, Edwards, Sanders, Konings, Raja Boean, Smits, Paau, Van Steen, Hendriks, Thoone.