Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op valreep naast Achilles '29


FC Emmen-trainer Joop Gall had absoluut geen gemakkelijk avondje tegen de nieuwkomer uit Groesbeek in gedachten gehad maar het uiteindelijke gelijke spel viel natuurlijk tegen. FC Emmen kon wel een overwicht claimen, de hoekschoppen verhouding was bijvoorbeeld 13 tegen 3 in het voordeel van de Emmenaren, maar de gehoopte voortzetting van het spel in de voorbereiding bleef grotendeels uit. ,,Achilles ’29 is geen elftal waar je zo maar even heen loopt maar de vraag bij ons was of we het niveau van de voorbereiding konden halen. We begonnen nog wel scherp, zo had Weghorst in de tweede minuut eigenlijk al moeten scoren. Uit het niets valt dan plotseling de 0-1. Gelukkig konden we dat snel rechttrekken maar daarna werd het minder. Wel creëerden we nog wel een paar hachelijke momenten. Na rust kwamen we wel beter uit de startblokken maar kwamen desondanks weer op achterstand. Er ging echter een overtreding op Weghorst aan vooraf, maar daar werd niet voor gefloten. Uiteindelijk speelden we nog gelijk, en hebben we twee punten laten liggen. Ik ben er echter van overtuigd dat Achilles ’29 meer punten gaat pakken.” Collega François Gesthuizen van Achilles ’29 was uiteraard dolblij met het debuut van zijn ploeg. ,,Vooraf had ik hier voor getekend. In het begin hadden we veel moeite en onze 0-1 viel uit het niets. We mogen de handen dichtknijpen met het puntje en weten nu wat er van ons wordt gevraagd in de Jupiler League.”  


Bij FC Emmen ontbrak de balans die er op het einde van de voorbereiding wel was geweest. Het had ook te maken met het ontbreken van de middenvelders Frank Olijve en Sander Rozema die er de komende week uit tegen Telstar wel bij kunnen zijn. In de achterste lijn ontbrak het ook nog wel eens  aan een goede organisatie waardoor bijvoorbeeld Freek Thoone in de zeventiende minuut tegen de verhouding in de stand met een diagonaal schot op 0-1 kon brengen. FC Emmen toonde veerkracht door binnen de minuut via Alexander Bannink op gelijke hoogte te komen. Kort daarop kreeg Bannink nog twee mogelijkheden, de eerste kopte hij uit een moeilijke hoek tegen de paal en bij de tweede kwam hij net een teentje te kort. Rechterspits Leandro Resida was na exact een half uur gevaarlijk met een vrije trap die door doelman Hengelman over werd getikt. Daarna werd het aan Emmer zijde wat rommeliger. Aan de linkerkant was Quenten Martinus minder dreigend omdat Achilles ’29 hem constant door twee man liet dekken. Dat zou theoretisch aan de overige Emmenaren voordeel kunnen bieden maar dat kwam er niet uit. Martinus liep bovendien op slag van rust tegen een hamstring blessure op en keerde na de thee niet meer terug.

Met Elson do Rosario Almeida voor Quenten Martinus zette FC Emmen na de pauze meer druk. Resida raakte na vier minuten de lat. Een tweede poging van Leandro Resida werd tot hoekschop verwerkt. Frits Dantuma schoot uit goede positie te zacht in, er kwamen dus kansen maar het doelpunt viel een kwartier voor tijd aan de andere kant. Frank Hol kon plotseling door het hart van de defensie breken en scoorde koeltjes de 1-2. Protesten van de Emmenaren wegens een vermeende overtreding op Wout Weghorst haalden niets uit. Joop Gall gooide tien minuten voor tijd Anmar Almubaraki in de strijd voor Frits Dantuma om nog wat meer gas te kunnen geven. De minuten tikten weg en niets leek een zeer verrassende zege van Achilles ’29 in de weg te staan. Tot in de 89e minuut toen Wout Weghorst uit een situatie ontstaan na de dertiende Emmer hoekschop bij de tweede paal kon intikken. In vier minuten extra tijd kreeg Resida nog een kansje om FC Emmen alsnog drie punten te bezorgen maar mikte over de lat.

FC Emmen-Achilles ’29 2-2. 17. Thoone 0-1, 18. Bannink 1-1, 76. Hol 1-2, 89. Weghorst 2-2. Scheidsrechter: Van den Heuvel. Gele kaart: Metaj, De Wit (FC Emmen), Konings, Pau, Thoone (Achilles ’29). Toeschouwers: 2029.
FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati (68. Bergkamp), Luis Pedro, Görtz, Metaj, Dantuma (79. Almubaraki), De Wit, Bannink, Resida, Weghorst, Martinus (46. Almeida).
Achilles ’29: Hengelman; Konings, Sanders, Edwards, Verhoeven, Van Steen, Hendriks, Smits, Pau (46. Boean), Hol, Thoone (72. Van Bochoven).

Alexander Bannink scoort de 1- (Foto: Boudewijn Benting) 
Wout Weghorst haalt uit (Foto: Boudewijn Benting) 
Said Bakkati krijgt Tim Konings over zich heen (Foto: Bennie Wolbers) 
Een ongebruikelijk beeld. drink time out (Foto: Bennie Wolbers) 
Frits Dantuma verliest het duel met doelman Hengelmand (Foto: Bennie Wolbers) 
De bal is over de lijn maar de goal wordt afgekeurd (Foto: Bennie Wolbers) 
Luis Pedro klimt op zijn tegenstander (Foto: Gerrit Rijkens) 
Achilles verdediger Steven Edwards heeft het breed (Foto: Gerrit Rijkens) 
Wout Weghorst zorgt toch nog voor een happy end (Foto: Gerrit Rijkens)