Terug naar overzicht Terug

Joop Gall geeft zelfde elftal het vertrouwen


Met slechts één punt uit de laatste vijf wedstrijden wordt het hoog tijd voor een drastische koerswijziging bij FC Emmen. Niet op personeelgebied, maar er moet een doorbraak komen in het afwerken van de kansen. ,,We creëren kansen op een manier zoals we graag willen zien. Op de beleving valt ook niets aan te merken, alleen die belangrijke laatste stap moet worden gedaan. Dat moet dan morgen maar gebeuren hoewel het binnen FC Eindhoven ook rommelt net als onlangs bij De Graafschap. Die hebben we laten leven door de drie punten af te staan, dat mag tegen FC Eindhoven echter niet gebeuren.”

Bij FC Emmen zit aanvoerder Antoine van der Linden vrijdag op de bank. Hij is terug van een schorsing maar voelt zich nog niet kiplekker. ,,Hij heeft gisteren nog overgegeven”, verklaart Joop Gall. ,,Omdat we achterin met Yannick de Wit en Kelvin Maynard geen problemen hebben, nemen we met Antoine geen risico.” 
FC Emmen moet Rutger Worm waarschijnlijk tot aan de winterstop missen. Hij is aan de linkerknie geopereerd. Bart de Groot is eveneens onder het mes geweest en aan zijn kruisbanden geholpen. Voor hem kan het revalidatieproces beginnen, maar het seizoen is voor hem voorbij. Verder zijn Marijn Sterk, Randel Shakison en Roan Poelstra niet beschikbaar.