Terug naar overzicht Terug

FC Emmen-FC Eindhoven cruciaal duel


 Zelden zal er zoveel op het spel hebben gestaan als de wedstrijd van vrijdag. Immers beide ploegen zitten momenteel sportief in zwaar weer. FC Emmen staat zeventiende met tien punten en FC Eindhoven nummer zestien met eveneens tien punten. Het hoeft geen betoog dat winnen absolute noodzaak is. Dat FC Emmen zich in zwaar weer bevindt mag verrassend worden genoemd, maar dat FC Eindhoven in het zelfde schuitje zit leek ook niet logisch. De Brabanders waren de nummer drie van vorig seizoen na in het begin van de competitie zelfs zeven speeldagen de ranglijst te hebben aangevoerd. In de zomer werd ook in Eindhoven de selectiegroep danig gewijzigd. Verdwenen zijn bekende namen als Frank van Kouwen, Theo Lucius, Jelle De Bock, Jens van Son en Justin Tahapary. Aanvulling kwam vanuit stadgenoot PSV met een half dozijn spelers waarvan Jason Bourdouxhe en Marco Ospitalieri de voornaamsten zijn. Maar het verschil met de selectie uit 2011/12 blijkt uit de huidige stand tot nu toe erg groot.


Beide clubs hebben in de derde ronde afscheid van het bekertoernooi genomen. FC Emmen gaf zich pas na strafschoppen over maar de Eindhoven kregen in het eerste kwartier uit tegen topklasser ADO 20 maar liefst vijf doelpunten om de oren. Het werd uiteindelijk een beschamende 6-1 nederlaag. De laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Go Ahead Eagles, ging eveneens verloren. De voormalige club van Joop Gall won met 4-1 maar had geluk dat Serdat Koc bij een 1-2 stand een strafschop miste. FC Emmen verloor zoals bekend onnodig van Almere City.

 Een overwinning zou FC Emmen uiteraard uitstekend van pas komen. Te meer omdat hierna twee zware uitwedstrijden op het programma staan met FC Volendam en Go Ahead Eagles. Statistisch gezien heeft FC Emmen ten opzichte van FC Eindhoven een licht voordeel. Van de 27 tot nu toe gespeelde thuiswedstrijden won FC Emmen er veertien, acht keer eindigde FC Emmen-FC Eindhoven in een gelijkspel en vijf maal ging de winst mee naar Noord-Brabant. Behaalde resultaten in het verleden geven echter, zoals voldoende bekend, geen garantie voor de wedstrijd van vrijdag.

   

Leo Driebergen (2) en Grads Fühler (rechts) actief in de eerste wedstrijd Emmen-Eindhoven op 13 mei 1986.