Terug naar overzicht Terug

Jong Oranje traint maandag op velden FC Emmen


KNVB-coach Foppe de Haan heeft achttien spelers opgenomen in de selectie van Jong Oranje voor de oefeninterland in en tegen Duitsland. Van de 22 spelers die op 4 juni jl. in Portugal Europees kampioen werden, maken nog zeven spelers deel uit van de huidige selectie. Tien spelers komen vanwege hun leeftijd niet meer in aanmerking voor Jong Oranje. Dit zijn de keepers Remko Pasveer en Michel Vorm, de verdedigers Edson Braafheid, Gijs Luirink, Paul Verhaegh en Ramon Zomer, de middenvelders Nicky Hofs en Demy de Zeeuw en de aanvallers Romeo Castelen en Klaas Jan Huntelaar. Laatstgenoemde is door bondscoach Marco van Basten opgeroepen voor de oefeninterland in en tegen Ierland op woensdag 16 augustus, evenals Urby Emanuelson en Stijn Schaars. Dit tweetal is, in tegenstelling tot Huntelaar, qua leeftijd nog wel speelgerechtigd voor Jong Oranje. EK-gangers Fred Benson, Patrick Gerritsen en Collins John werden niet opgeroepen door Foppe de Haan.


De selectie voor de oefeninterland tegen Jong Duitsland kent zes debutanten. Job Bulters (AZ), Ryan Donk (RKC Waalwijk), Robbert Schilder (Ajax), Wout Brama (FC Twente), Ryan Babel (Ajax) en Tim Vincken (Feyenoord) kwamen nooit eerder uit voor Jong Oranje. Wout Brama maakte wel deel uit van de selectie voor de EK-kwalificatieduels tegen Tsjechië en Macedonië op 7 en 11 oktober 2005, maar de middenvelder van FC Twente kwam hierbij niet in actie.

Bekende spelers in de Duitse selectie die onder leiding staat van bundestrainer Dieter Eilts zijn de in Lingen geboren doelman Michael Rensing van Bayern München en Nando Rafael, de oud-Ajacied die tegenwoordig voor Borussia Mönchengladbach speelt.

Doel: Kenneth Vermeer* (Ajax), Job Bulters (AZ).
Verdediging: Ryan Donk (RKC Waalwijk), Jeroen Drost (sc Heerenveen), Arnold Kruiswijk* (FC Groningen), Robbert Schilder (Ajax), Dwight Tiendalli* (FC Utrecht), Ron Vlaar* (Feyenoord), Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen).
Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Ismaïl Aissati* (PSV), Wout Brama (FC Twente), Haris Medunjanin* (Sparta Rotterdam).
Aanval: Ryan Babel (Ajax), Julian Jenner (AZ), Daniël de Ridder* (Celta de Vigo), Tim Vincken (Feyenoord).