Terug naar overzicht Terug

Jong Oranje op 26 maart naar Emmen


FC Emmen is woensdag 26 maart 2008 gastheer voor het EK-kwalificatieduel van Jong Oranje tegen de leeftijdgenoten van Estland. Na het FIFA WK Onder 20 in 2005 en na vier ‘vreemde’ wedstrijden in 2007 (de gestaakte wedstrijd ADO Den Haag – FC Groningen; de nacompetitie wedstrijd FC Zwolle – FC Dordrecht en de twee bekerduels Be Quick ’28 – ADO Den Haag en FC Zwolle – Go Ahead Eagles), is de beloning er: de KNVB wijst de EK-kwalificatie interland Jong Oranje – Jong Estland aan FC Emmen toe.


 

Jong Oranje is, dankzij vier zeges, lijstaanvoerder in groep 5. De beste veertien ploegen van de groepsronde – de tien groepswinnaars plus de vier beste nummers twee – plaatsen zich voor de play-offs. Deze staan in oktober 2008 op het programma. De zeven winnaars van deze dubbele ontmoetingen kwalificeren zich voor de eindronde. Gastland Zweden completeert het deelnemersveld, dat van 15 tot en met 29 juni 2009 om de Europese titel strijdt.

 

Het aanvangstijdstip van het EK-kwalificatieduel in Emmen zal in een later stadium worden bekendgemaakt. Meer informatie over de kaartverkoop en businesskaarten zal eind januari bekend worden. U kunt hiervoor ook www.knvb.nl in de gaten houden.