Terug naar overzicht Terug

FC Emmen heeft tegen Eagles iets goed te maken


 FC Emmen – Go Ahead Eagles is de return van de eerste speeldag toen de wedstrijd in een daverende 6-0 nederlaag voor de selectie van trainer Gerry Hamstra uitdraaide. Voor de Deventenaren was het overigens ook een klap want de ploeg verloor vervolgens de drie daaropvolgende competitieduels. Het is uiteindelijk toch nog volgens verwachting voor de Eagles gekomen want momenteel wordt de tweede positie ingenomen en onlangs werd het kampioenschap van de derde periode behaald.
Dat het een wedstrijd is waarin FC Emmen revanche wil nemen op het eerdere resultaat wil trainer Gerry Hamstra niet met zoveel woorden zeggen. ,,Dat zijn er nog wel een paar wedstrijden te bedenken maar duidelijk is natuurlijk wel dat we voor de winst gaan. Er wordt behoorlijk wat publiek verwacht en dat is het ideale moment om aan klantenbinding te gaan doen.”
In vergelijking met de wedstrijd tegen TOP Oss moet Hamstra wijzigingen aanbrengen: deels noodgedwongen en ook deels wegens de matige vorm die enkele spelers de laatste weken etaleerden. Zo is aanvoerder Roy Stroeve geblesseerd en speelt niet wat ook voor Callum Litlle geldt die last van een verzwikte enkel heeft. Terug in de ploeg is de vorige week geschorste Robbie Haemhouts en Frank Broers zal zijn rentree maken. Hij speelde 28 september thuis tegen Fortuna Sittard zijn laatste wedstrijd.