Jong FC Emmen zet Germanicus met 4-0 opzij

Terwijl de hoofdmacht in Erica speelde, werkten de beloften van FC Emmen vrijwel tegelijkertijd hun eerste oefenduel in het Univé stadion af. De nieuw geformeerde selectie van trainer Joseph Oosting ging direct goed van start door de kersverse eersteklasser Coevorden met 4-0 te verslaan. De doelpunten waren zonder uitzondering van hoge kwaliteit.
De score werd na ruim twintig minuten door Steven de Blok geopend. Hij rondde een voorzet van de goed spelende Gill Göbel af. Drie minuten later nam Göbel zelf de 2-0 voor zijn rekening nadat Silas Prijs de bal had voorgetrokken. De ruststand had nog hoger kunnen uitvallen maar de Coevorder sluitpost verhinderde een hogere tussenstand met prima reddingen op inzetten van Steven de Blok en aanvalsleider Jos Fidom. Ruim een kwartier voor het einde verhoogde de van Cambuur overgekomen Jan Stoker tot 3-0 met een assist van Silas Prijs. FC Emmen doelman Pieter IJzerman, de A-junior vervangt de aan zijn hand geblesseerde Rick Hofkamp, moest kort daarop serieus aan de bak maar kweet zich goed van zijn taak. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal bracht Gill Göbel met zijn tweede goal van de avond de eindstand op 4-0 met hulp van Jan Stoker.
Jong FC Emmen-Germanicus 4-0. 21. De Blok 1-0, 24. Göbel 2-0, 73. Stoker 3-0, 80. Göbel 4-0.
Jong FC Emmen: IJzerman; Schonewille (46. Vermeer), De Jonge, Wolbers, Siekman (46. Oosting), Madani (46. Moolhuizen), Göbel, Bergsma, Fidom, De Blok (46. Stoker), Prijs.

Een kopstoot van Jos Fidom die geen treffer zou opleveren.

Steven de Blok (links) is René Langius te snel af.