Terug naar overzicht Terug

FC Emmen klopt taai SC Erica met 5-0


De 5-0 winst van FC Emmen in de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie was minder royaal dan tegen andere amateurverenigingen. Het goed gemotiveerde SC Erica was dan ook een paar maatjes groter dan bijvoorbeeld Zwartemeerse Boys dat eerder in de week met 15-1 klop kreeg. FC Emmen speelde in een opstelling die waarschijnlijk weinig zal afwijken van de formatie die komende vrijdag in Sittard tegen Fortuna zal moeten aantreden.
FC Emmen trainer Gerry Hamstra kan nog steeds niet beschikken over Robbie Haemhouts, die de gehele voorbereiding nog niet heeft gespeeld, terwijl ook Robin Demeijer en Marcel Pannekoek aan de kant bleven. Verder ontbreekt Callum Little weer geruime tijd omdat hij wederom zijn middenvoetsbeentje heeft gebroken. De ploeg werd daarom gecompleteerd door Frank Hoolsema die de rechterflank moest bestrijken waardoor Geoffrey Verweij het op links moest doen. Dat ging laatstgenoemde niet slecht af want hij nam de eerste twee treffers voor zijn rekening. De eerste al in de vijfde minuut en op de tweede moest het publiek bijna veertig minuten wachten. De boogbal van buiten het strafschopgebied waarmee hij doelman Marc Scherpen klopte was wel een fraaie.
Na de pauze keerde Jesse Schotman niet terug om zijn concurrent Martijn Kamps speeltijd te geven. Bij SC Erica werd meer gewisseld maar toch bleven de amateurs met een goed voetballende regisseur Rob Doornbos aan het hoofd prima tegenstand bieden. Af en toe verscheen SC Erica zelfs gevaarlijk voor het doel van Thomas Villadsen maar meer dan dat zat er niet in. Tim Matavz verhoogde in de 53e minuut tot 0-3 na prima voorbereidend werk van Roy Stroeve. De Sloveen raakte later nog eens de paal na een voorzet van Frank Hoolsema. In de slotfase was FC Emmen nog twee maal succesvol via eerst Roy Stroeve die vanaf een meter of vijftien uithaalde en acht minuten voor het einde pikte ook Rogier Krohne zijn goaltje mee met een snoeihard diagonaal schot.
SC Erica-FC Emmen 0-5. 5. Verweij 0-1, 42. Verweij 0-2, 53. Matavz 0-3, 73. Stroeve 0-4, 82. Krohne 0-5. Scheidsrechter: Heijnen. Toeschouwers: 500.
FC Emmen: Villadsen; Bevaart, Valgaeren, Van der Kruis, Zijm, Schotman (46. Kamps), Ripson, Hoolsema (79 Görtz), Stroeve (79. Krohne), Verweij, Matavz.


 

Geoffrey Verweij was de man van de eerste helft.

Tim Matavz probeert zich los te maken van Rob Doornbos.

Frank Hoolsema kreeg tachtig minuten speeltijd.

SC Erica doelman Marc Scherpen is Niek Ripson te vlug af.

Roy Stroeve in duel met collega aanvoerder Rob Doornbos.

Rogier Krohne haalt uit voor de 0-5 (Foto’s FC Emmen Media)