Jong FC Emmen wint vierde op rij

De 4-0 zege van Jong FC Emmen op de collega’s van Omniworld was de vierde achtereenvolgende overwinning voor de ploeg van trainer Alfons Arts. Een opvallende zege omdat Jong FC Omniworld als vierde stond geklasseerd in de reserve eerste divisie A met twee punten meer dan de Emmenaren.
In de eerste helft was Jong FC Emmen heer en meester en nadat Mark Veldmate in de vijfde minuut dichtbij de openingstreffer was geweest, lukte hem dat in de 12e minuut toch. Erwin Doorn zette vanaf rechts uitstekend voor en de nummer tien van Jong FC Emmen knikte de bal met het hoofd binnen: 1-0. René Wessels behoorde ook tot de uitblinkers en leek zijn ploeg in de 20e minuut op 2-0 te zetten maar zijn stiftballetje mist het doel. Vijf minuten later werkte hij voorbereidend werk van Mark Veldmate wel perfect af: 2-0. Jong FC Emmen bleef de betere ploeg en zat vijf minuten voor de pauze op rozen toen Johan Wigger de bal na een hoekschop lang Omniworld doelman Dennis van der Kraan werkte: 3-0.
De scoringsdrang was na de thee bij de jonge Emmenaren wat minder. De gasten kwamen wel iets beter in beeld zonder echte kansen te kunnen creëren. De thuisclub haalde in de 50e minuut nog een keertje uit toen Mark Veldmate er na een doortikballetje van René Wessels 4-0 van maakte. Bij Jong FC Emmen werd daarna maximaal gewisseld maar de score werd niet verder opgevoerd.
Jong FC Emmen-Jong FC Omniworld 4-0 (3-0). 12. Veldmate 1-0, 25. Wessels 2-0, 40. Wigger 3-0, 50. Veldmate 4-0.
Jong FC Emmen: Reijs; Snip, Wigger, Westerveld, Schenkel; Bosman, Veldmate (76. Voorintholt), Lukens; Doorn, Wessels (70. Schonewille), Been (56. Manning).