FC Emmen A1pakt drie punten tegen AFC

FC Emmen A1-AFC A1 2-1
Het was een uitermate spannend duel met aanvankelijk een sterker AFC maar halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd. In de 19e minuut  leverde dat ook de openingstreffer van Björn Zwikker op. Hij had daarvoor twee pogingen nodig. Acht minuten voor de pauze had het 2-0 kunnen staan toen Randy van der Weide na een lange bal van Berry Schepers de bal in het doel leek te lepelen maar het leer hobbelde langs de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust ontsnapte FC Emmen aan de gelijkmaker toen Romeo Forster een dot van een kans liet liggen. Die gelijkmaker kwam er direct na de hervatting toen de zwak leidende scheidsrechter Loovers de bal op de stip legde. Murat Onal passeerde doelman Lennon Ebeltjes vanaf elf meter: 1-1. FC Emmen maakte echter een bijzonder gemotiveerde indruk en de fraai ingeschoten 2-1 van Björn Zwikker een kwartier voor tijd, na terugleggen van Danny Jaspers, was verdiend. Het duel leek even te ontsporen na een overtreding van de Amsterdammer Sergio Vlijter die er met een rode kaart af moest. Na enig druk- en trekwerk werd het duel echter normaal uitgespeeld.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Balsala, Schepers, De Roo, Guchelaar; Otten (72. Hindriks), Hoolsema (59. De Almeida), Hüsers; Jaspers, Van der Weide (59. Pot), Zwikker.

AFC B1-FC Emmen B1 2-1
Voor FC Emmen was het een belangrijk duel omdat winst op AFC enige verlichting in de strijd tegen degradatie zou kunnen bengen maar het kwam er niet van. Tinus Doek, invaller voor de geblesseerde trainer Joseph Oosting, vond het optreden van zijn ploeg aan de matige kant. ,,Het was te veel net niet. Zo’n wedstrijd moet je eigenlijk winnen maar meerdere spelers bleven beneden hun niveau en dan wordt het natuuurlijk moeilijk.” Na een 1-0 achterstand kwam FC Emmen nog voor rust op gelijke hoogte via een goal van Helal Nouri. Diezelfde Nouri had direct na de hervatting een prima mogelijkheid op 1-2 maar zag geen kans de AFC doelman te verschalken. Tien minuten later slaagde AFC er wel in om de tweede treffer te scoren. FC Emmen kreeg daarna goede kansen op minimaal een gelijkspel maar Janko Dekker mikte tot twee keer toe op de paal.
FC Emmen B1: Pieter IJzerman; Görtz, Zuidberg, Jelle Siekman, De Jong; Moolhuizen (41. Wolbers), Nouri, Dekker; Manuel (60. Beeksma), Dost, Wakker.

Achilles 1894 D1-FC Emmen D1 2-14
Na een helft spelen zag het er nog niet naar een monsterscore uit want de Emmenaren leidden met slechts 2-3. Ze speelden ietwat slordg waardoor de Assenaren nog kans zagen een 0-2 achterstand ongedaan te maken, Na rust denderden de volgelingen van trainer Nico Haak echter in sneltreintempo over Achilles heen. Voor FC Emmen scoorden: 7. Hindriks 0-1, 10. Westebring 0-2, 30. Slagveer 2-3, 33. Beijering 2-4, 38. Slagveer 2-5, 44. Locadia 2-6, 49. Heerkes 2-7, 50. Beijering 2-8, 51. Slagveer 2-9, 53. Beijering 2-10, 55. Huser 2-11, 57. Van Bree 2-12, 59. Beijering 2-13, 60. Hindriks 2-14.
FC Emmen D1: Schuldink (31. Berends); Jonkers, Poelstra (15. Heerkes), Stating, Stollinga; Van Bree (20. Chacon), Huser (31. Beijering), Westebring; Hindriks, Wamolts, Locadia (31. Slagveer).

Go Ahead Eagles C1-FC Emmen C1 4-1
FC Emmen was voor deze wedstrijd koploper met evenveel punten als Go Ahead maar met een beter doelsaldo. Door deze uitslag gaan de Deventenaren dus alleen op kop. Na een betere start van de thuisclub kwam FC Emmen geleidelijk aan wat beter in het spel. Vijf minuten voor rust drukte Gianluca Caria dat met de 0-1 dan ook in de stand uit. Deze stand kon echter niet mee in de pauze werden genomen omdat de mini Eagles op slag van rust gelijkmaakten. Na de thee kwamen Go Ahead Eagles goed uit de startblokken en doelman Pascual Koops werd met een kopbal gepasseerd: 2-1. De Emmenaren kregen daana wel wat kansjes, o.a. via Rick ten Voorde, doch de gelijkmaker bleef uit. Toen het na een solo 3-1 werd was het duel een gelopen koers en moest FC Emmen nog een vierde tegentreffer incasseren.
FC Emmen C1: Koops; Rog, Kuilder, Van der Berg, Simon IJzerman (50. Bos); Kazantzis (50. Bal), Ten Voorde, Bouws; Caria, Van der Graaf, Van Mourik (15. Bakker).