Jong FC Emmen wint van Jong SC Cambuur

Jong FC Emmen heeft maandagmiddag een oefenduel tegen Jong SC Cambuur met 1-0 gewonnen. De winst was bepaald fortuinlijk aangezien de Friezen diverse prima kansen onbenut lieten. De enige treffer werd gescoord door Josip Baric.

FC Emmen, met de A-junioren Nande Wielink, Sander de Grote en Tyson dos Santos in de basisformatie, had de handen vol aan de Friese formatie. Doelman Eser Elmali zorgde met een keurige redding in de 18e minuut dat de stand 0-0 bleef en had zes minuten later geluk toen SC Cambuur de lat raakte. FC Emmen kwam maar moeilijk uit de verdediging maar zag wel kans om te scoren. In de 36e minuut versloeg Josip Baric de Friese keeper die veel te ver uit zijn doel stond met een boogbal vanaf een meter of 35.

Doelman Eser Elmali verrichtte een paar uitstekende reddingen.

Danny Bouws krijgt een steuntje in de rug.

Josip Baric krijgt de felicitaties na zijn 1-0.

Arjen Hagenauw haalt door.

Karel IJzerman neemt het op tegen twee Cambuur spelers (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Na de pauze was het spelbeeld het zelfde en wederom had FC Emmen doelman Eser Elmali mazzel toen acht minuten na de doelwisseling een schot via zijn vingertoppen op de lat belandde. Amper een minuut later moest hij opnieuw redding brengen. SC Cambuur was de beter ingespeelde ploeg maar het benutten van kansen bleek een te moeilijke opgave voor de jonge Friezen. Op soms wonderbaarlijke wijze werd het doel gemist. FC Emmen kreeg amper mogelijkheden. Na een uur was Justin Mulder een keertje gevaarlijk maar schoot net over. Met Bram Komduur en Emil Bijlsma werden daarna nog twee junioren ingebracht.
Jong FC Emmen: Elmali: Bouws, Wielink, De Groot (74. Komduur), IJzerman, Baric (61. Bijlsma), Nijkamp, Dos Santos, De Grote, Hagenauw, Mulder.