Jong FC Emmen wint van Jong FC Twente

Jong FC Emmen heeft in een oefenduel Jong FC Twente met 2-0 verslagen. Beide goals vielen in de eerste helft en kwamen op naam van Shkodran Metaj en Arjen Hagenauw.

Justin Mulder wordt omarmd.

Tyson dos Santos (rechts) is volledig geconcentreerd.

daniel Sanafikha (rechts) in duel met Mustafa Yahaya.

Marko Meerits is FC Twente spits Ruben de Jager te vlug af (Foto’s: Bennie Wolbers).

In het elftal van Jong FC Emmen speelde voor het eerst in maanden doelman Marko Meerits weer eens mee. Verder begonnen vier À-junioren in de basisformatie maar gemiddeld telde de Emmer formatie toch meer ervaring dan Jong FC Twente dat eigenlijk alleen in doelman Timo Plattel, die een jaar of vier geleden een keer in de hoofdmacht mocht optreden, wat routine had. Jong FC Emmen was dan ook voor het grootste deel dominerend en sloot de eerste helft af met een 2-0 voorsprong. De eerste goal viel bijna halverwege via een van richting veranderd schot van Shkodran Metaj. Drie minuten voor de pauze maakte ook Arjen Hagenauw zijn goaltje na een goed opgebouwde aanval met  Justin Mulder en Danny Bouws. Dat Hagenauw scoorde werd ook tijd want hij liet daarvoor een aantal goede mogelijkheden liggen. In de tweede minuut had hij al kunnen scoren op een perfecte voorzet van Danny Bouws maar was uit balans. Negen minuten later profiteerde hij na een verre uittrap van Marko Meerits net niet van een foutieve terugspeelbal en een minuut later werd een schot van hem geblokt maar afspelen op Derian Reinders was een betere opties geweest.

De bezoekers kwamen in de tweede helft beter voor de dag o.a. door de inbreng van de wel zeer ervaren Ninos Gouriye die in de slotfase nog de lat trof. De Emmer verdediging bleef echter redelijk overeind en de counters van Jong FC Emmen waren niet van gevaar ontbloot. De doelrijpe mogelijkheden waren evenwel minder talrijk dan in het eerste bedrijf. Bij Jong FC Emmen werden na dik een uur spelen met Matthijs Hensens en Niels Grevink nog twee À-junioren ingebracht.

Jong FC Emmen – Jong FC Twente 2-0. 28. Metaj 1-0, 42. Hagenauw 2-0.
Jong FC Emmen: Meerits; Bouws, Sanafikha, Komduur, Metaj, Reinders, Dos Santos (64. Grevink), Baric, Bijlsma (64. Hensens), Hagenauw, Mulder.
Jong FC Twente: Plattel; Landwehr (64. Swieter), Yahaha, Stevens, Schwering, Haddouzi, Pinto (61. Woutstra), Orriens (46. Gouriye), De Jager, Jensen, Antonio (37. Schütte.