Terug naar overzicht Terug

FC Emmen moet vol aan de bak bij VVV-Venlo


De reguliere competitie is op een oor na gevild en voor FC Emmen betekent dit dat er nog twee duels op het programma staan. Eerst vrijdag uit tegen VVV Venlo en een week later de afsluiting in eigen huis tegen Fortuna Sittard. Het halen van de play offs staat inmiddels vast, in welke uitgangspositie FC Emmen daaraan gaat beginnen,  moet nog worden uitgemaakt. De huidige zesde plaats in de Jupiler League (de vijfde plaats op de ranglijst van play offs deelnemers) betekent eerst een uitwedstrijd op maandag en de return op vrijdag. Zou FC Emmen zich in het slot van de competitie nog laten passeren door FC Volendam en MVV Maastricht, wat tot de mogelijkheden behoort, moet eerst thuis worden gespeeld. De eerste optie verdient ongetwijfeld de voorkeur.


Komende vrijdag staat de laatste uitwedstrijd in het reguliere seizoen op het programma met het duel tegen VVV-Venlo. De op de tweede plaats staande Noordlimburgers maken een ijzersterk seizoen door en willen die tweede plek graag vasthouden. De enige concurrent daarvoor is NAC Breda met drie punten achterstand. FC Emmen zal dus beter geconcentreerd voor de dag moeten komen dan een week eerder tegen MVV waar het in de tweede minuut al mis ging. VVV Venlo is in eigen huis overigens niet onkwetsbaar want het verloor in Venlo van FC Oss, Telstar en Jong PSV.

Meest opvallende speler bij VVV-Venlo is spits Ralf Seuntjes die met 26 treffers de topscorer in de Jupiler League is. De 27-jarige Seuntjes is een laatbloeier die vorig seizoen bij Telstar 17 keer scoorde maar daarvoor middelmatige seizoenen bij FC Den Bosch en RBC Roosendaal kende. Er is echter meer scorend vermogen met Vito van Crooy en Jonathan Opoku die elk dertien keer hebben gescoord. En dan is er ook nog Leandro Resida, de ex-Emmenaar die op zes staat. VVV-Venlo heeft dit seizoen met 81 goals meer gescoord dan kampioen Sparta, alleen NAC Breda heeft er eentje meer geproduceerd.

FC Emmen zal het in ieder geval zonder de geschorsten Marcel Seip en Sander Rozema moeten doen. Eerstgenoemde zal ook in de eerste play off wedstrijd om dezelfde reden ontbreken.