Jong FC Emmen wint laatste oefenduel

Jong FC Emmen oefende in Hoogeveen tegen de plaatselijke zondag eersteklasser en won met 2-1. Voor de Emmenaren was het de laatste test voor de start van de competitie aanstaande maandag uit tegen Jong ADO Den Haag. Voor de Hoogeveners, getraind door Berry Zandink die eveneens een dienstverband bij FC Emmen heeft, was het zaak in vorm te komen voor de KNVB bekerwedstrijd van komende zaterdag tegen Be Quick ’28.
Van een groot krachtsverschil was geen sprake. De ploegen hielden elkaar zeker in de eerste helft aardig in evenwicht wat ook in de 1-1 score tot uitdrukking kwam. De Emmenaren kwamen in de zevende minuut op voorsprong door Jan Stoker met een assist van Jos Fidom. In de achttiende minuut bracht Guido ten Caat de partijen weer in evenwicht. Na de pauze was in eerste instantie Wesley Wakker dicht bij een score maar raakte in de 58e minuut de staander. Onmiddellijk daarna kreeg de thuisploeg de kans om op voorsprong te komen maar de kans werd niet benut. In het laatste half uur verkreeg Jong FC Emmen een licht overwicht en kwam een kwartier voor tijd dan ook op voorsprong. Frank Hoolsema verlengde een inzet met het hoofd en bezorgde daarmee zijn ploeg de 1-2 overwinning.
Jong FC Emmen: Koops; Schonewille (60. Vermeer), De Jonge, Wolbers (60. Moolhuizen), Siekman (60. Oosting), Hoolsema, Göbel, Bergsma, Fidom, Stoker (55. Madani), Wakker.