Terug naar overzicht Terug

Jong FC Emmen verslaat Jong Go Ahead Eagles


Jong FC Emmen heeft in een oefenduel een prima 2-0 overwinning op Jong Go Ahead Eagles geboekt. Op sportpark Borgele in Deventer eindigde het duel in 0-2 met goals van Justin Mulder en Arjen Hagenauw. Het elftal van FC Emmen bevatte met Gaby Jallo slechts een ‘veteraan’, dat hadden er twee kunnen zijn ware het niet dat Shkodran Metaj in de warming-up uitviel. Jallo speelde centraal in het midden van de defensie terwijl A-junior Bram Komduur de linkervleugelverdediger positie overnam. Dat deed de jongeling best goed hoewel hij met Elvio van Overbeek een rappe tegenstander tegenover zich had. Naast Komduur stonden er met Nande Wielink, Tyson dos Santos en Alexander Afousi nog drie andere A-junioren in de basis. Na de pauze maakten met Jochem Scholten en Sebastian Afousi twee andere A-junioren hun opwachting.


Voor komende trainer Dick Lukkien (rechts op de achterste rij) was het een mooie gelegenheid om het talent te aanschouwen.

Trainer Gert Heerkes kon nog niet over de van het failliete WKE overgekomen Junior Albertus beschikken. Hij is inmiddels goed door de keuring gekomen en momenteel bezig bij de A-jeugd fit te worden. De overschrijving is evenwel nog steeds niet afgekomen. De KNVB molens werken in dit geval erg langzaam. Jordy van Deelen had wellicht in Jong FC Emmen weer speeltijd kunnen krijgen maar dat zal pas komende donderdag in het duel tegen Preussen Münster het geval zijn.

Justin Mulder (rechts) scoorde de 0-1.

Danny Bouws (rechts) kijkt toe wat Kenny Teijsse met de bal gaat doen.

 

Arjen Hagenauw kreeg een voltreffer in het gezicht maar werd weer opgelapt.

Jong FC Emmen had in de beginfase wel moeite met de jonge Eagles, met Kenny Teijsse aan het hoofd, maar de verdediging hield stand inclusief doelman Eser Elmali die bijvoorbeeld kort voor rust Elvio van Overbeek van scoren afhield. De stand op dat moment was wel 0-1 door Justin Mulder na mooi aangespeeld te zijn door Tyson dos Santos. Vrij kort na de pauze ontfutselde Arjen Hagenauw een niet oplettende Deventenaar de bal en maakte de zelf gecreëerde kans keurig af: 0-2. In het laatste half uur werd het aan beide kanten een tikkeltje slordiger. Zo werd een afspeelfout van Gaby Jallo door doelman Elmali gerepareerd terwijl de Emmenaar Arjen Hagenauw met twee bijna honderd procent kansen ietwat slordig omsprong. In de slotfase raakte Tyson dos Santos nog de staander.

Volgende week wordt het oefenprogramma voortgezet met een uitwedstrijd tegen Jong SC Cambuur.

Jong Go Ahead Eagles-Jong FC Emmen 0-2. 40. Mulder 0-1, 48. Hagenauw 0-2.
Jong FC Emmen: Elmali; Bouws, Wielink (60. Sebastian Afousi), Jallo, Komduur, Baric, Alexander Afousi (60. Scholten), Mulder (78. Alexander Afousi), Hagenauw, Reinders.