Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maakt geen indruk in Munster


FC Emmen heeft het oefenduel tegen Preussen Münster met 3-0 verloren. Voor de Emmenaren was het een test met het oog op de komende wedstrijd tegen FC Volendam maar het spel liet veel te wensen over. De club uit de Duitse derde Liga klopte de Drentse formatie dikwijls op handelingssnelheid waardoor de opbouw nauwelijks van de grond kwam. FC Emmen moest het doen zonder de geblesseerden Boy Deul en Jurjan Mannes. Daar tegenover stond de terugkeer van Jordy van Deelen na zes weken blessuretijd.


Cihan Ozakara (rechts) scoort voor Preussen Münster. Dennis Telgenkamp en Jordy van Deelen zijn kansloos.

De neuzen staan hier in dezelfde richting.

Een nummertje hoogspringen van een Preussen speler.

Preussen Münster staat momenteel op de achtste plaats in de derde Liga wat teleurstellend is voor de club omdat meedoen om promotie de wens was. Er werd de laatste weken dan ook over een crisis gesproken na enkele nederlagen op rij en de wedstrijd tegen FC Emmen werd aangegrepen om diverse weer spelers op scherp te krijgen. Waaronder Rogier Krohne die plaatselijk als ‘Rocky’ door het leven gaat. Hij speelde ooit een seizoen in Emmen en dat was niet de mooiste tijd zei hij deze week in een regionale Duitse krant. ,,Ik heb in Emmen weinig plezier gehad. Een slecht seizoen waarin ik me niet gelukkig voelde.’’ In 2008 kwam hij naar Emmen vanuit FC Groningen maar kreeg als jonge spits te maken met concurrentie van Tim Matavz in de eerste helft van het seizoen. Die ging na de winter terug naar FC Groningen en toen brak bij FC Emmen Rick ten Voorde plotseling door. Met achtereenvolgens Gerry Hamstra, Thiemo Meertens en Paul Krabbe maakte hij ook drie trainers mee. Een trainerswisseling heeft hij inmiddels ook in Munster beleefd want de huidige Horst Steffen werd op 3 januari j.l. aangesteld.

Tegen FC Emmen was Rogier Krohne een van de twee spitsen en smaakte het genoegen een keertje te scoren en een assist te geven voor een tweede. De doelpunten waren grotendeels echter weggevertjes van de Emmenaren die begonnen met twee spitsen. Bij de eerste twee goals mislukten de pogingen om een buitenspelval op te zetten nogal tragisch waarvan eerst Cihan Ozkara profiteerde en direct na rust Rogier Krohne. Bij de 3-0, na goed een uur spelen, werd eerst een schot van Krohne nog geblokkeerd, maar de rebound werd door Ozkara ingeschoten. De doelkansen voor FC Emmen mochten over negentig minuten geen naam hebben. Hoewel beide teams het duel beschouwden als een test voor de herstart van de competitie was het een vriendelijk duel. Forse tackles waren niet te zien en van een Duitsland-Nederland stemming op de dag dat Johan Cruijff overleed dan ook geen sprake.

Derian Reinders aan de bal.

Dennis Telgenkamp ziet de bal over gaan.

Marnix Kolder in duel met Lion Schweers (25) Foto’s: Gerrit Rijkens

Preussen Münster-FC Emmen 3-0. 12. Ozkara 1-0, 49. Krohne 2-0, 63. Ozkara 3-0. Scheidsrechter: Waschitzki.
FC Emmen: Telgenkamp; Kulhan (74. Jallo), Seip, Streutker, Kwee, Van Deelen, Olijve (46. Siekman), Kolder (46. Ten Voorde), Rozema (70. Baric), Gyasi (78. Reinders), Danso (65. Hagenauw).