Jong FC Emmen verliest van Telstar

Jong FC Emmen begon niet eens zo slecht want het had na dertien minuten spelen de eerste grote kans van de wedstrijd. Jos Fidom legde terug op Steven de Blok die zijn inzet tot hoekschop zag worden verwerkt. In het resterende deel van de eerste helft hadden de Emmenaren vervolgens weinig in de melk te brokkelen. De debuterende doelman Rick Hofkamp liet zich eerst verrassen door een boogbal van Struiken, verdediger Geoffrey Meije kon bij een hoekschop ongehinderd inleggen en kort voor de pauze maakte Van Boven er 3-0 van. Coach Berry Zandink kreeg de boel echter na de pauze redelijk onder controle en FC Emmen was optisch de bovenliggende partij. Tot het in de 69e minuut werd geklopt door een wonderlijk doelpunt. Telstar werd afgefloten voor buitenspel, de bal werd door een Emmer verdediger naar doelman Hofkamp gespeeld die in een poging de bal op de juiste plek te brengen er een tikje tegen aan gaf. Spits Richard Bossman van Telstar onderschepte de bal echter en wandelde doodgemoedereerd de bal het doel in. Scheidsrechter Te Kloeze oordeelde dat de vrije trap was genomen en kende de treffer toe: 4-0. Toen de Emmenaren van hun verbazing waren bijgekomen werd er fel geprotesteerd maar zonder succes. De wedstrijd was toen natuurlijk helemaal beslist en elf minuten voor het einde maakte Mitchell van Boven er nog 5-0 van na een afspeelfout van Frank Hoolsema. De aanvoerder van Jong FC Emmen herstelde zich vijf minuten later door de eretreffer op zijn naam te bengen.
Jong Telstar-Jong FC Emmen 5-1. 21. Struiken 1-0, 27. Meije, 41. Van Boven 3-0, 69. Bossman 4-0, 79. Van Boven 5-0, 82. Hoolsema 5-1. Scheidsrechter: Te Kloeze. Gele kaart: Bergsma, De Blok, Göbel, Jos Fidom en Schonewille (allen FC Emmen).
 Jong FC Emmen: Hofkamp: Vermeer, Schonewille, Wolbers (61. Camiel Fidom), De Jonge, Hoolsema, Bergsma, Jos Fidom, De Blok (82. Madani), Stoker.