FC Emmen A1 pakt in IJmuiden drie punten

FC Emmen coach Berry Zandink moet het voortaan zonder Rick ten Voorde doen die promotie heeft gemaakt maar miste ook Dries Jan Bal en Wouter van Aanholt. Verder is Arne van der Kooy gestopt. In de nieuwe formatie liep het aanvankelijk nogal stroef tegen de fysiek sterke formatie uit IJmuiden. Voor rust bleef de productie dan ook steken op een goal van Camiel Fidom. Martijn Baas bereidde de treffer voor met Frank Schijff die koppend teruglegde op Fidom. Na de thee liep FC Emmen A1 in het laatste half uur naar de 0-4 eindstand waarmee het verschil op de ranglijst redelijk werd aangeduid. Sietze Glazenburg scoorde in de 62e minuut de 0-2 na een actie van Lorenzo Kranenburg. Camiel Fidom maakte vijf minuten voor tijd de 0-3 uit een hoekschop van Mike Koenders en B-junior Luciano Slagveer bepaalde de eindstand op 0-4 na een assist van Fidom.
FC Emmen A1: IJzerman; Kuilder (63. Van der Ham), Schijff, Van den Berg, Koenders, Beeksma, Baas (63. Kazantzis), Glazenburg (63. Slagveer), Kranenburg, Fidom.