Jong FC Emmen verliest van FC Groningen

Een gelijkspel zou de verhouding beter hebben weergegeven maar in plaats daarvan moest met een 1-0 nederlaag genoegen worden genomen. De winnende goal werd in de 68e minuut gescoord door ex-Ajacied Robin Kieft. Een smetje op de wedstrijd aan de zijde van Jong FC Emmen was de blessure die Joseph Oosting al in de negende minuut opliep. Hij verdraaide zich en liep naar alle waarschijnlijk een spierscheuring hebben die vermoedelijk zes weken rust tot gevolg heeft.

Vooral Daniël Manning deed van zich spreken met een kopbal en een schot in de eerste helft maar de Groninger sluitpost bleek niet te vermurwen. Ook in de tweede helft was Manning een aantal malen gevaarlijk maar kon evenals Arend Schonewille en Laurens Huizinga niet tot scoren komen.