Jong FC Emmen verliest van BV Veendam

Jong FC Emmen had een goede start met een paar kansjes in de eerste minuten maar kreeg al snel een tegengoal te verwerken. Al in de vierde minuut  werd er niet consequent genoeg verdedigd waardoor de gasten op 0-1 konden komen. Op het kletsnatte bijveld van sportpark Meerdijk duurde het tot de 37e minuut voordat FC Emmen op gelijke hoogte kwam. Na aangeven van Philip Ties zorgde Frank Hoolsema voor de gelijkmaker. Drie minuten later leek Björn Zwikker voor de 2-1 te gaan zorgen maaar hij raakte na een prima actie de paal. De Veendammers waren in aanvallend opzicht meer mans dan de Emmenaren en drukten dat in doelpunten in de 56e en 85e minuut uit. FC Emmen verkleinde nog tot 2-3 na een heel mooi doelpunt van Philip Ties maar de gasten stelden kort daarop de zege veilig uit een vrije trap die om doelman Lennon Ebeltjes heen in de hoek verdween.
Jong FC Emmen: Beukeveld (75. Ebeltjes); Roukema (66. Demeijer), De Roo, Been (75. Moolhuizen); Schepers, Huizenga (55. Hindriks); Voorintholt (58. Manuel), Hoolsema (63. Nouri), Zwikker; Schonewille (55. De Groot), Ties.

Philip Ties in de tang van de Veendammer defensie.

Björn Zwikker snijdt het strafschopgebied binnen.