FC Emmen laat op dreef tegen SV Meppen

FC Emmen had het niet gemakkelijk tegen SV Meppen. Ondanks dat de Duitse formatie vijf ex-Emmen spelers in de basis had werd er op zijn Duits oerdegelijk verdedigd. De thuisclub creëerde dan ook nauwelijks kansen tot teleurstelling van het met zo’n 1500 kijkers opgekomen publiek. Pas in de slotfase slaagde FC Emmen er in afstand te nemen.
Anderhalve week voor de start van de competitie presenteerde FC Emmen zich nog niet als een soepel draaiende machine. Tegen clubs als Ajax en FC Groningen is dat nog wel te verteren maar van het duel tegen SV Meppen mocht toch wel iets meer worden verwacht. Een club uit de Oberliga op conditie kloppen is echter niet te doen, dus moet het met voetbalintellect gebeuren maar dat was er bij FC Emmen onvoldoende. De eerste kans in de wedstrijd was zelfs voor de gasten toen Jeroen Fühler, in Duitsland Jerome genoemd, met een hakballetje gevaar stichtte. In de 13e minuut had FC Emmen wel op voorsprong moeten komen toen Mourad Mghizrat werd vrijgespeeld door Christy Bonevacia maar te laconiek naast schoot. Zeven voor de pauze had FC Emmen ook nog een strafschop moeten hebben toen Roy Stroeve in het strafschopgebied duidelijk werd vastgehouden maar scheidsrechter Tino Hidding wilde blijkbaar een grensoorlog voorkomen en kneep beide ogen toe.
SV Meppen kreeg elf minuten na de pauze een tweetal mogelijkheden die werden ingeleid door een foutje van Georg Geers. Achtereenvolgens René Wessels en Johan Wigger konden aanleggen maar in beide gevallen ranselde Robert van Westerop de inzetten uit het strafschopgebied. Twintig minuten voor het einde viel dan de eerste goal middels Niki Leferink die een keepersfoutje afstrafte. Vier minuten voor het einde verhoogde Roy Stroeve na een prima voorzet van Mourad Mghizrat tot 2-0.
FC Emmen – SV Meppen 2-0. 70. Leferink 1-0, 86. Stroeve 2-0. Scheidsrechter: Hidding. Toeschouwers: 1500.
FC Emmen: Van Westerop; Geers (68. Bevaars), Breinburg, Zimmerman (62. Leferink), Karreman; Bonevacia (74. Wolters), Stroeve, Hoogstrate; El Khalifi, Van Dijk, Mghizrat.

Kevin Mooibroek kopt weg voordat Sergio van Dijk (rechts) gevaarlijk kan worden.

Doelman Markus Antczak ontneemt Roy Stroeve een kans.

Sergio van Dijk springt het hoogst maar scoort niet.